Bellaterra instal·la ponts entre arbres per evitar l’atropellament d’esquirols

4c5025fc27e21ebeebad07703ddb77e0

Bellaterra és un poble estretament lligat als esquirols, com ho prova el seu escut, però amb el seu creixement urbanístic la presència d’esquirols s’ha reduït de forma important. Ara l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) Bellaterra ha instal·lat dos ponts entre els arbres al quilòmetre tres de la carretera BV-1414 per al pas d’esquirols i evitar que siguin atropellats.

SENSE ATROPELLAMENTS DES DE L’ESTIU
L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra va identificar fa un any diversos punts d’atropellaments freqüents d’esquirols i per buscar-hi una solució va encarregar un estudi i l’elaboració d’un projecte al biòleg Josep Lascurain per a garantir la protecció dels esquirols. Aquest projecte pioner consisteix en la instal·lació de dos passos elevats al quilòmetre 3 de la carretera BV-1414, unes menjadores i unes càmeres de fotorampeig que detecten la presència dels esquirols. Per aquesta carretera, segons un estudi de la Diputació de Barcelona del 2013, hi passen 6.611 vehicles al dia. Fins ara, els esquirols creuaven aquesta carretera, que separa el torrent de Bellaterra i el parc de la Font de la Bonaigua. Els ponts de corda, situats a 15 metres d’alçada, es van instal·lar aquest estiu i des d’aleshores no s’han produït nous atropellaments d’esquirols.

Josep Lascurain explica que Bellaterra disposa de 2,16 hectàrees de bosc madur, i que té una presència d’entre 4 i 6 esquirols per quilòmetre quadrat, el que suposa “un bon indicador de la connectivitat biològica de Bellaterra”. Segons el biòleg, “el projecte pioner implantat a Bellaterra és una estratègia viable per a la protecció dels esquirols que és exportable a altres municipis del Vallès Occidental, l’Àrea Metropolitana i Catalunya”. En un futur, l’EMD de Bellaterra instal·larà nous passos elevats en altres indrets, i promourà la instal·lació de més menjadores pel poble, com ara al Camí Verd. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?