Arxivat el cas de l’escola Ramon Fuster que afectava l’exalcaldessa Carmona i la regidora Eulàlia Mimó

Ramon Fuster

Ramon Fuster

Una resolució judicial de la jutgessa Elena Vegas ha arxivat un cas que el jutjat número 8 de Cerdanyola va obrir al setembre de l’any passat, quan va citar a declarar l’exalcaldessa Carme Carmona, la regidora i llavors responsable d’Urbanisme, Eulàlia Mimó, i dos tècnics municipals per una modificació de planejament urbanístic que va permetre ampliar l’escola Ramon Fuster. En un comunicat, el PSC de Cerdanyola s’ha mostrat avui satisfet per l’arxiu de la causa: “Des del principi ja vam dir que tots els tràmits s’havien dut amb conformitat amb els informes tècnics i jurídics”.

QUÈ DIU LA RESOLUCIÓ?

“No es desprèn que s’hagin pres decisions per cap dels investigats en relació a les obres  sabent-ne la seva injustícia”, assegura  la resolució judicial en relació al possible delicte sobre l’ordenació del territori i urbanisme: “No consta que s’hagi vulnerat la normativa urbanística” de forma conscient. Sobre el possible delicte de falsedat documental, Vegas no aprecia “la concurrència d’elements del tipus penal de falsedat en cap dels documents aportats”.

LES REACCIONS DE CARMONA I MIMÓ

En el moment que s’obria la investigació, el PSC ja havia defensat per activa i per passiva l’actuació tant de l’exalcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, i l’exregidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó, com de tot el personal de l’Ajuntament en relació a la modificació urbanística aprovada el 2014 per l’ampliació de l’escola Ramon Fuster. “Ja havíem dit que tots i cadascun dels tràmits que s’havien dut a terme en relació a l’ampliació de les obres de l’escola s’havien fet de conformitat amb als informes tècnics i jurídics corresponents”, destaca Carmona.  “Nosaltres sempre ho hem tingut molt clar i ara s’ha pogut demostrar la nostra honestedat, rigorosa professionalitat i vocació de servei; tant nostra com dels tècnics de l’Ajuntament”, afegia. Quan es va citar a declarar Carmona i Mimó els socialistes van demanar respecte a la presumpció d’innocència i asseguraven que les dues donarien totes les informacions necessàries per esclarir qualsevol dubte. “Ara, l’arxiu de la causa ens dóna la raó i deixa ben clar que l’actuació va ser correcte”, celebra l’exregidora d’Urbanisme Eulàlia Mimó. En el seu comunicat el PSC de Cerdanyola remarca l’honorabilitat, la integritat i la vocació de servei públic tant de l’exalcaldessa com de l’exregidora d’Urbanisme i la seva “voluntat de fer prevaler sempre els interessos del conjunt de la ciutadania, per sobre de qualsevol altre, en el desenvolupament de la seva tasca política a l’Ajuntament de Cerdanyola”.

LA MODIFICACIÓ DEL PGM A L’ESCOLA RAMON FUSTER ES VA APROVAR AL PLE D’OCTUBRE DEL 2012

Després que el punt es retirés del plenari de juliol del 2012 amb unes declaracions del president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, que denunciava possibles il·legalitats en el procés, el ple d’octubre finalment aprovava la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a l’escola Ramon Fuster. La regidora d’Activitat Urbanística d’aquell moment, Eulàlia Mimó, defensava que totS els informes avalaven la legalitat i que la modificació tenia l’acord del centre educatiu, l’AMPA, l’Ajuntament i la Generalitat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?