Alba Gordó (ERC): “El canvi en el model de mobilitat és molt necessari al conjunt del país”

WhatsApp Image 2024-01-22 at 11.51.33(1)

La contaminació atmosfèrica ha estat el tema del primer acte públic organitzat per ERC Cerdanyola aquest 2024. L’exregidora de Sostenibilitat  de l’Ajuntament de Sant Cugat, Alba Gordó, destacava que “el canvi en el model de mobilitat és molt necessari al conjunt del país”.

A l’àrea metropolitana de Barcelona s’estima que la contaminació atmosfèrica causa 3.500 morts prematures cada any

Gordó assegurava que Cerdanyola és una gran defensora de lla lluita per la qualitat de l’aire: “Sou els grans defensors de la lluita contra l’amiant, però és cert que nivell de país el gruix del problema de la qualitat de l’aire ve per les emissions d’òxid de nitrogen i de partícules”. En aquest sentit, apuntava que només a l’àrea metropolitana de Barcelona s’estima que la contaminació atmosfèrica causa 3.500 morts prematures cada any. Gordó explicava que fa quatre anys i mig ERC va entrar al govern a Sant Cugat i vam proposar un canvi en el model de mobilitat que es va centrar en una posta per la vianantització, el foment de la bicicleta, el bicibus i la zona de baixes emissions (ZBE), entre d’altres. Després d’implantar aquest conjunt de mesures, Gordó assegura que les dades indiquen que s’ha reduït el sutge a l’aire en un 15% i que s’ha produït una “reducció general de l’ús del cotxe”. La cap de relacions institucionals del Departament d’Acció Climàtica assegurava que “hem de dotar-nos d’un entorn que ens permeti viure sense dependre de l’augment del consum energètic” i “això passa també per canviar la manera com ens movem”. Una realitat que, segons Gordó, ens ha de fer atrevir-nos a pensar “un futur diferent”.

Per la seva banda, el cap de llista republicà a Cerdanyola, Albert Turon, assegurava que a “Cerdanyola és urgent aplicar mesures contra la contaminació ambiental” perquè “millorar la qualitat de l’aire és millorar la qualitat de vida de la gent”. En aquest sentit, recordava que els republicans han portat al ple mocions que s’han aprovat per majoria absoluta per un pla de qualitat de l’aire, per un pla de mobilitat o per la creació d’una línia de bus que enllaci les diferents estacions de tren de Cerdanyola. “Són propostes que han de vèncer les pors i trobar gent que les ha aplicat amb èxit i que ens fa veure que és possible”, remarcava el republicà, que criticava que la proposta de ZBE que el govern municipal portarà al ple d’aquest dijous “no inclou els carrers perimetrals”. Finalment, també lamentava que a Cerdanyola no comptem amb una estació fixa de mesura de qualitat de l’aire que pugui avaluar els resultats de la implantació de la futura ZBE.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?