Xufré s’endú el segon premi del 56è Concurs de Vestits de Paper
vestit

6179256b0179e0aa2d9a19da45f15fc0

La modista cerdanyolenca Josefina Xufre i la seva filla, Laia Pon, van crear la peça ‘Essència de Gaudí’ en homenatge a l’artista català. L’altra filla de la modista, Mireia Pon, es va emportar el guardó a la millor model 

El 2019 ha estat un any important per a la modista cerdanyolenca Josefina Xufré. Després de la mostra d’homenatge a ‘Somnis de paper’ a la Biblioteca Central, ha aconseguit el segon premi en la categoria de moda actual al 56è Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa.

Per qui van ser els primers premis?

La recreació d’un vestit de cerimònia que va lluir l’Emperadriu Maria Feodorovna a Sant Petersburg el 1880, presentat per Llar de Jubilats Joan Bañeres i Cateura d’Alguaire en la categoria d’Època; una peça inspirada en la deessa Sanay de l’Inframón i de l’Alba, ideada per la modista Natàlia Ermakoma en la categoria de Fantasia, i un vestit de festa amb 600 pompons de fil de paper en Moda Actual fet per Anna Bonals van ser els guanyadors del certamen.

En la categoria més participada, la de Moda Actual, el segon premi va ser per a la modista Josefina Xufré i la seva filla Laia Pon pel disseny de la peça ‘Essència de Gaudí’, que va lluir l’altra filla de la modista, la Mireia Pon, qui també es va emportar el premi a la millor model que concedeix la revista ‘Pasarela de Asfalto’.

El vestit és una combinació minuciosa de trenes, més de 120 rajoles i fil de paper que ajuden a crear transparències i a ajustar-lo perfectament al cos

El vestit de les cerdanyolenques vol fer un homenatge a aquest referent de l’arquitectura catalana, en concret a una de les seves obres més conegudes, la Casa Batlló. La jaqueta, de més de 800 peces, evoca “les formes naturals de la taulada dibuixant línies i volums que emulen la pell i les escames del drac que va inspirar a aquesta celebritat”. Les formes geomètriques del vestit simbolitzen el pati de llums de l’interior de la casa, en aquest cas, s’ajusten al cos per estructurar-lo i donar-li un aire cosmopolita. La sobre faldilla i el coll inspirat en el balcó més alt de l’edifici s’uneixen tot creant una bossa de mà. Les sabates tenen un acabat molt especial inspirat en els balcons d’aire carnavalesc d’aquesta casa plena de màgia. “La jaqueta representa un element clau amb més de 800 peces tallades a mà una per una, pintades i cosides de manera especial per aconseguir els diferents volums”, expliquen les creadores. Així, el vestit és una combinació minuciosa de trenes, més de 120 rajoles i fil de paper que ajuden a crear transparències i a ajustar-lo perfectament al cos. Finalment, el coll del vestit que representa el balcó central de la casa Batlló ha estat confeccionat amb un minuciós patronatge que permet ajustar-lo al coll tot mantenint la seva essència.

Amb el segon premi a la mà, la modista cerdanyolenca continua sense oblidar l’exposició d’homenatge organitzada per la Constància i l’Ajuntament de Cerdanyola i Mollerussa: “Tenir tots els nostres vestits premiats un mes a la Biblioteca de Cerdanyola és una cosa per la qual estem molt agraïts”.

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?