Vuit treballadors dels antics supermercats Martín lluiten contra un “acomiadament improcedent”

58c14d04ea7d9b2910e24aef05b926e1

Félix, Tina, Sergio, Fran, Alicia, Cristina, Noelia i Candi són cares conegudes per als clients del antics supermercats Martín, ara Coviran. Aquests vuit treballadors de Sumargo 92 denuncien des de dilluns davant les portes dels tres establiments de l’empresa -avinguda Primavera, carrer Sant Antoni i Ronda Guinardó- que han estat “acomiadats de forma improcedent”. Aquesta publicació ha intentat posar-se en contacte amb la dirección de l’empresa i no ha estat possible.

La majoria d’ells portava més de 20 anys treballant als supermercats. Fa un any la cadena va canviar de propietat i es van quedar amb els mateixos treballadors, però als dos mesos els van deixar de pagar, segons expliquen. “Fins que no portes uns mesos sense cobrar per llei no pots fer res”, lamenta un d’ells. Tots van anar agafant la baixa i actualment cobren per la mútua, menys una d’ells, que al febrer va haver de tornar a treballar i ara no percep cap ingrés. “Em van acomiadar el 19 de maig i em va costar que em donessin la carta d’acomiadament. No he pogut ni arreglar els papers de l’atur”, explica. En aquell moment, la resta es va posar alerta i va descobrir que estan acomiadats també des del maig: “Però no hem rebut ni carta d’acomiadament ni res”, destaquen. “Jo he vist amb els meus propis ulls com arriben les denúncies i les llancen a la paperera”. Ara, indiquen tenen “la sort” d’estar de baixa i cobrar, “però quan ens donin l’alta i passem a l’INEM què passarà?”, es pregunten. “Darrera de cadascú de nosaltres hi ha vuit famílies. Si ens han d’acomiadar que ens acomiadin, però que ho facin bé”.

CONCENTRACIÓ DEMÀ DAVANT L’AJUNTAMENT

Ara mateix tenen tot el tema en mans d’advocats i han parlat amb Ajuntament per veure quins passos han de seguir. “Sí que és cert que l’alcalde s’ha interessat pel nostre cas”, reconeixen. Si no reben cap resposta de la dirección de l’empresa, demà a les 19.30 hores es concentraran a les portes de l’Ajuntament per continuar visibilitzant la seva protesta.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?