Vuit estudiants de la UAB participaran als Jocs Olímpics

1f9467ed0ebd32e9dc822d63c55d5401

L’Anna Espar estudia a la UAB Administració i Direcció d’Empreses (ADE) des de fa tres anys. Ha aprovat totes les assignatures, però per a ella el curs encara no ha acabat. La quatre vegades campiona d’Europa amb el Club Natació Sabadell, sotscampiona olímpica i campiona d’Europa amb la selecció espanyola és una de les vuit estudiants de la UAB que participaran als Jocs Olímpics de Río de Janeiro aquest agost.

Tots ells han compaginat durant el curs la competició d’alt nivell amb els seus estudis universitaris i formen part dels 112 estudiants de la UAB que estudien dins el programa Tutoresport de l’Autònoma, programa de suport adreçat a estudiants d’alta competició esportiva, que fou pioner a l’estat espanyol. Quatre competiran en hoquei herba -Mariona Girabent (estudia Fisioteràpia), Xavier Lleonart (estudia Periodisme), Júlia Pons (estudia Educació Primària) i Carola Salvatella (estudia Ciències Ambientals)-, dos en waterpolo -Anna Espar (estudia ADE) i Laura Ester (estudia Bioquímica)- i dos en natació -Judith Ignacio (estudia Psicologia) i Marta González (cursa els Estudis d’Anglès i Espanyol) a partir del 5 d’agost. La UAB és una de les universitats que compta amb més esportistes d’alt nivell. A més, la ubicació del Centre d’Alt Rendiment (CAR) a la població propera de Sant Cugat del Vallès facilita la compaginació dels entrenaments amb l’assistència a classe. “Una vegada troben la carrera adient, aquests estudiants s’hi senten molt implicats, i valors com la disciplina i l’esforç personal que els marca l’alta competició, els serveixen molt per tenir èxit en els estudis”, explica el coordinador del programa Tutoresport de la UAB, Xavier Isern.
 
EL DIA A DIA D’UNA ESTUDIANT I ESPORTISTA OLÍMPICA
Anna Espar té 23 anys i compagina la seva carrera de waterpolista amb la d’estudiant a la UAB. “Em llevo a les 7.30 del matí. A les 9 estic a classe, fins a les 12 del matí. A les 12.15 estic a Sabadell entrenant fins les 14.30 h. Després dino, i a la tarda em poso a estudiar a casa una estona de les 16.30 h. fins a les 19h ,més o menys. De 8 a 10 de la nit torno a entrenar”, explica Espar en una entrevista a la web d’esportistes olímpics de la UAB. “Aquest és l’horari habitual durant l’any però ara que estem fent concentració pels Jocs Olímpics, entreno cada dia entre 6 i 8 hores”, assegura Espar.  Al 2012 sis estudiants de la UAB van obtenir medalles als Jocs Olímpics de Londres: Joel González, estudiant de Criminologia, va guanyar la medalla d’or a la categoria -58 kg. de taekwondo; la nadadora Mireia Belmonte, d’ADE, va obtenir dues medalles de plata a les proves de 200 metres papallona i de 800 metres lliure. També va penjar-se dues medalles Andrea Fuentes, estudiant de Sociologia, en dues proves de natació sincronitzada (duet plata i equip bronze). I, a l’equip femení de waterpolo que va alçar-se amb la medalla de plata, participaven les estudiants Laura Ester (Bioquímica), Matilde Ortiz (Periodisme) i María del Carmen García (Publicitat i Relacions Públiques).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?