Víctor Francos: “El fet que Espanya formi part de la UE ha salvat milers de vides durant aquesta pandèmia”

pandemiapsc

“Si Espanya normés part de la Unió Europea (UE) tindríem vacuna? Estar a Europa ha salvat milers de vides”, assegurava l’actual Secretari General de Cultura i Esport del govern d’Espanya i militant del PSC de Cerdanyola, Victor Francos, durant l’acte ‘La pandèmia a primera línia organitzat pels socialistes cerdanyolencs al MAC. “I això ha passat en un país on alguns volen en estar en marcs més petits”, afegia Francos.

“Si alguna cosa hem après durant la pandèmia és que som molt coqueta cosa i que davant el desastre la gent s’ha llançat als serveis públics, que han funcionat”, recordava Francos, que va ser cap del gabinet de l’exministre de Sanitat, Salvador Illa, a l’inici de la pandèmia. “Per a mi, el moment més impactant de la pandèmia va ser quan Illa em va trucar i em va dir: vine a Madrid que això se’ns escapa de les mans. I és al principi que ningú sabia res del virus”, recorda. El cerdanyolenc es mostra convençut que d’aquesta pandèmia no em sortim igual: “Ni els infants, ni els adults, ni els serveis públics i tampoc els moviments socials-polítics”.

Per la seva banda, l’infermera i Secretària de Salut i Política Social del PSC de Cerdanyola, Rosa Gutiérrez, va explicar la seva experiència a l’hospital de Terrassa. Gutiérrez, que assegurava que la pandèmia ha canviat la seva professió i ha estat l’experiència més dura laboralment, destacava que aquesta situació ens ha afectat a tots psicològicament. “Els professionals vam reforçar l’agenda treballant festius i caps de setmana”, apuntava abans de recordar que falten professionals sanitaris.

I el coordinador de la Creu Roja de Cerdanyola-Montcada-Ripollet, César Martínez, recordava que gràcies als seus voluntaris i d’altres que es van interessar van poder ajudar a totes aquelles persones que es trobaven en una situació vulnerable amb la posada en marxa del Pla respon. “Cap persona es va quedar sense ajuda en el més bàsic i ens podem sentir orgullosos”, destaca. “Amb la pandèmia hem detectat que som tots vulnerables i que hem de tenir un serveis públics forts”, assegurava Martínez.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?