Veïns i PSC demanen a la Generalitat un calendari que garanteixi la reobertura del CAP Fontetes

pscfontetes

Al març farà dos anys que l’ambulatori de Fontetes va tancar les seves portes per la pandèmia. Malgrat que actualment funciona com a punt de vacunació, una resolució aprovada pel Parlament de Catalunya reclamava la seva reobertura com a centre d’atenció primària abans del 31 de desembre del 2021. Tant l’associació de veïns de Fontetes com el PSC asseguren que ja han tingut prou paciencia i reclamen al govern de la Generalitat un calendari que garanteixi la reobertura del CAP Fontetes.

A l’octubre de l’any passat,  la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya aprovava per unanimitat la proposta de resolució del grup parlamentari del PSC, que acceptava esmenes d’ERC i Junts, acorda “definir la cartera de serveis del CAP Fontetes recuperant l’activitat presencial al centre tan bon punt l’impacte de la COVID-19 sobre l’atenció primària i el període de descans dels i de les professionals ho permetin, com a molt tard abans de final d’any”. El text també sol·licita “plantejar l’estudi de les reformes necessàries per garantir l’accessibilitat i el millor funcionament de l’assistència sanitària presencial atenent al previsible creixement de la població al barri”. El govern de la Generalitat “no ha complert” amb una proposta de resolució aprovada per unanimitat i que havia d’aconseguir la reobertura del CAP Fontetes abans d’acabar l’any: “Això és una molt mala notícia perquè si la pandèmia ha demostrat alguna cosa és que la salut ha de ser prioritària”. Per a González, ERC i Junts ni tan sols han complert amb les condicions pactades a les esmenes que van presentar. “Des del PSC esperàvem reobertura a finals d’any i estem a 20 de gener i no s’ha produït. Creiem que hem tingut prou paciència”, assegura el portaveu municipal i diputat socialista David González, que recordava que el ple municipal també va aprovar una moció que reclamava la reobertura.

Davant el no compliment de la proposta de resolució, el PSC ha preguntat per escrit al Consell Executiu sobre el compliment de la resolució parlamentària aprovada, la planificació de futur del centre per garantir l’accessibilitat o els estudis sobre com es cobrirà sanitàriament el creixement potencial del barri en els propers anys. “Però som molt conscients que segurament caldrà ocupar altres iniciatives parlamentàries i espais protesta per reclamar el que pensem que és un deute sanitari de la Generalitat amb el barri i amb el conjunt de Cerdanyola”. Per al diputat, no seria un problema “fixar un calendari més proper o més llunyà, però el problema és que el govern no vol fixar cap calendari que el comprometi”.

Antoni López (AV Fontetes): “Estudiarem mobilitzacions o el que calgui”

Per a l’AV de Fontetes, el govern de la Generalitat no està per la tasca d’executar res. “La prova clara és que amb les converses que hem mantingut amb l’Institut Català de la Salut (ICS) no tenien cap ordre de muntar cap equip al CAP Fontetes i que esperaven ordres del CatSalut”, assegura el president Antoni López, que anunciava que ara estan a l’espera d’una resposta del CatSalut. “Hem tingut paciència, però s’acaba. S’entén la situació de pandèmia, la necessitat de prudència, que no sigui temps de mobilitzacions, però no que no s’informi ni es dialogui amb la ciutadania. Si en un temps prudencial no hi ha una resposta del CatSalut que ens digui que està tot arreglat, estudiarem mobilitzacions o el que calgui”, anunciava López. Si durant un temps prudencial el CAP Fontetes ha d’estar obert per a la vacunació covid, els veïns ho entendran, però s’ha de marcar un calendari. “No és vàlid dir que la campanya puntual de vacunació covid al CAP Fontetes és un servei sanitari que ja compleix amb la proposta de resolució perquè aquesta exigia el retorn, com a mínim de l’assistència sanitària que hi havia abans de l’arribada de la pandèmia”, apuntava González.

Carta a la presidenta del Parlament i als regidors del consistori

Els veïns han enviat una carta a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, on demanen que intervingui “per obligar el compliment per part del Govern de Catalunya, mitjançant les eines que vostè cregui adients, de les resolucions aprovades en el si del Parlament com a òrgan que representa en exclusiva la voluntat del poble”. A més, l’AV ha fet arribar a tots els regidors del consistori una carta on els hi demana que “encapçalin aquesta reivindicació” i que facin complir l’acord parlamentari al qual “es van comprometre els seus partits”.

Cap partida als pressupostos 2022 de la Generalitat per a l’Hospital Ernest Lluch

D’altra banda, la “històrica demanda” de l’hospital Ernest Lluch “no compta amb cap partida en els pressupostos de la Generalitat per al 2022”, criticava González, que anunciava que els socialistes van presentar una esmena per reclamar “una partida mínima i ERC i Junts van votar en contra”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?