Vacunades de la segona dosi totes les residències de gent gran de Cerdanyola

Vacunació_Ceritània 3
Vacunació a la residència Clece Vitam Ceritania

Totes les residències de gent gran del municipi ja han rebut la segona dosi de la vacunació covid-19, destaca la regidora de Gent Gran, Carme Arché, que indica que els usuaris dels centres de dia encara no s’han vacunat.

Valoracions de la residència Clece Vitam Ceritania

 “Penso que amb aquest procés de vacunació podrem, en un temps, tornar a recuperar la nostra vida prèvia a la Covid-19. Per totes i tots nosaltres, la vacuna és el regal més desitjat que ens ha portat aquest inici d’any. Sens dubte la vacuna contra la Covid-19 és el símbol d’esperança i motivació en un futur on les persones del nostre centre puguin desenvolupar plenament i sense restriccions, els seus projectes de vida”, destaca la directora de la Residència Clece Vitam Ceritania, Beatriz Pacheco. “Estic orgullosa de les persones usuàries i professionals de Clece Vitam Ceritania, perquè escollir posar-se-la significa responsabilitat i solidaritat”, afegeix.

En la mateixa línia, a Clece Vitam Ceritania es continua extremant els protocols i les mesures de seguretat, així com la higiene de la residència per prevenir qualsevol possible contagi de Covid-19, tenint en compte la convivència de persones de risc, gràcies a l’ús de l’última tecnologia de desinfecció. Així, la nova residència compta amb un sistema de desinfecció únic i líder, Xenex l’única tecnologia de desinfecció de llum ultraviolada (UVC) capaç de destruir l’actual SARS-CoV-2, causant de la Covid-19, fins a un 99,99%.

Clece Vitam Ceritania va obrir les seves portes el passat 15 de desembre i disposarà de 75 places quan es trobi en ple rendiment. El centre encara disposa de places disponibles i es pot visitar per qualsevol persona interessada, mitjançant visites programades. Per sol·licitar més informació o acordar un torn de visita, es pot enviar un correu electrònic a infoceritania@clecevitam.com, o bé trucar al telèfon 618.401.254.

Alba Vergés: “Si tenim prou dosis, podrem arribar a vacunar fins a 150.000 persones cada dia”

 “Tenim capacitat per a poder arribar a vacunar fins a 150.000 persones al dia quan tinguem prou vacunes. I tenim experiència”, ha destacat la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, durant presentació de l’estratègia nacional de vacunació de la COVID-19. La titular de Salut ha recalcat que tot el sistema públic de salut es bolcarà en aquesta estratègia, per a la qual faran falta espais, logística i preparació. En aquest sentit, l’atenció primària serà l’eix central de la vacunació massiva de la població, que pivotarà principalment en els centres d’atenció primària i en els més de 600 espais polivalents que enguany, amb el suport dels ajuntaments, s’han habilitat arreu del país per a vacunar de la grip. No obstant, Vergés també ha avançat que es vacunarà en altres espais i equipaments grans -com museus- i també a les empreses.

“Necessitarem més dosis; de fet, l’estratègia avançarà en funció del ritme en què arribin”, ha afegit Vergés abans de referir-se als col·lectius prioritaris a vacunar: residents a residències, professionals sanitaris i persones amb gran dependència, però també l’1’8 milions de persones que es calcula que tenen un risc alt o molt alt davant la COVID. En aquesta priorització també s’inclourà el personal que integra col·lectius essencials, i en això ja ajudarà l’arribada, a partir de la setmana vinent, de les primeres 31.000 dosis de la nova vacuna aprovada: la d’AstraZeneca, segura com les altres dues i que Catalunya aposta per administrar a persones de fins a 65 anys.

La primera etapa de vacunació –residents, professionals sanitaris i unes 24.000 persones amb gran dependència- podria estar enllestida a finals de març, mentre que la segona etapa ja prioritzaria –aproximadament a finals de febrer- el personal essencial i les persones amb elevat risc.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?