Urbanisme tindrà un medidor del nivell d’emissió d’antenes de telefonia mòbil

e3cae036c4e2bea1fb8b65e8b2938a97

En aquests moments l’operadora Vodafone està estudiant la proposta que l’Ajuntament i l’Associació de Consumidors i Usuaris Actius per la salut i el control de les ràdiofreqüències de Cerdanyola (ACAC) li van fer arribar a la última reunió. Es tracta de baixar l’emissió de les antenes als nivells recomanats pel Consell Europeu (0’1v/m) com a indicador de preservació de la salut. Durant aquest temps d’estudi la companyia s’ha compromès a paralitzar la instal·lació de l’antena del carrer Renaixement (Serraparera) i a no connectar la del carrer Pompeu i Fabra (Turonet).

MEDICIONS A PARTIR DEL SETEMBRE

L’ACAC assegura que a l’última conversa mantinguda amb el regidor d’Urbanisme, Ivan González, se’ls va comunicar que “l’Ajuntament està elaborant les ordenances que regularan els aspectes locals relacionats amb les radiofreqüències i es compromet a tenir-lo fet abans d’acabar l’any”. També es va anunciar que la regidoria d’Urbanisme es dotarà aquest estiu d’un medidor de nivell d’emissió d’antenes de telefonia mòbil i començarà a realitzar medicions a la nostra ciutat al mes de setembre.

La mateixa regidoria també s’ha compromès a intervenir en les condicions d’instal·lació de l’ampliació de la antena del carrer Pintor Togores “pel que fa referència al seu pes i al grau de contaminació acústica dels compressors instal·lats”. L’associació valora positivament aquests aspectes “aconseguits gràcies al compromís manifest dels milers de persones de Cerdanyola envers a la prevenció de la salut i la necessitat de controlar el nivell d’emissió de radiofreqüències”.Al mateix temps, constata la “necessitat de mantenir-se actius” fins a la materialització dels objectius prinicipal: retirada de les antenes del Turonet i Serraparera, revisió de les més quaranta restants per fer-les baixar als nivells recomanats pel Consell Europeu i que Cerdanyola es doti dels mitjans necessaris per disposar d’un model d’emissió de radiofreqüències respectuós amb la salut de les persones.

MAPA D’ANTENES
D’altra banda, l’Associació de Veïns del Turonet continua insistint en que els ajuntaments tornin a tenir un paper protagonista en el control de les antenes, que s’elabori un mapa d’antenes de la ciutat i que les operadores comparteixin infraestructures per evitar que en una mateixa comunitat hi hagi fins a tres operadores. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?