Unanimitat per construir un nou pavelló esportiu i una piscina
Debat Esports

ba7071c0fd7786ec7342034042359ffe

Cerdanyola tindrà un nou pavelló esportiu i una piscina. Així ho han afirmat les formacions que es presenten a les eleccions municipals del 26 de maig al Debat Electoral d’Esports celebrat diumenge passat.

El moderador de l’acte, Manel Rodríguez, obria l’acte amb un propòsit: “Sortir del debat tenint la convicció entre totes les candidatures que a la ciutat li cal la construcció d’un pavelló nou i d’una piscina de 25 metres”. I així s’ha complert, ja que tots els partits polítics han coincidit en la importància què Cerdanyola tingui un pavelló i una piscina d’aquestes mides.

Altres aspectes tractats, com el tipus de gestió, també han estat tema de consens, però a dues bandes. Marc Guillamon (En Comú Podem) ha apostat per una “gestió directa i municipalitzada”, igual que Jordi Haro (Som Alternativa) amb una “gestió pública al 100%”, Laura Benseny (Guanyem Cerdanyola) i Pedro Casas (ERC), que apunta que “si es fa una gestió directa, necessitarem més personal i molt més pressupost”. En canvi, Carlos Cordón (PSC), Sonia Rodríguez (Cs) i Abel Moreno (Junts per Cerdanyola) s’han decantat per una gestió mixta. Buenaño (PP) ha apuntat, pel que fa als terminis, que “dins dels 100 primers dies la Junta de Govern ha d’aprovar un avantprojecte de la piscina i el pavelló”.

El ZEM Riu Sec també ha entrat al debat. Rodríguez ha afirmat que “s’ha d’aprofitar i buscar la millor fórmula perquè la piscina es pugui fer allà”. Buenaño, Casas i Cordón també s’han decidit per construir el pavelló i la piscina al ZEM Riu Sec. Haro ha anat més enllà i ha apostat per una piscina olímpica de 50 metres, ja que, segons el candidat, “sí que es pot plantejar”. Guillamon afirma construir la piscina de 25 metres, però a Can Xarau, i Abel Moreno és l’únic que ha parlat de la importància de la sostenibilitat i l’amiant per tenir-ho en compte en la construcció.

Amb la funcionalitat del Consell Municipal d’Esports ha tornat la unanimitat. Els candidats i representants dels partits al debat han afirmat que el Consell té un “caràcter consultiu”. Més concretament Guillamon, Haro, Benseny i Casas. El candidat del PP ha apuntat, també, que “els reglaments estan totalment desfasats en l’esport, però també en l’àmbit de la cultura i l’educació”.

Pel que fa al pressupost destinat a l’esport, que actualment és d’un 4% aproximadament, les candidatures han remarcat la necessitat de “repartir millor el pressupost”, en el cas de Ciutadans, i “aplicar el necessari”, en paraules del Partit Socialista i que comparteixen les altres formacions.

L’AEC DEMANA BUSCAR ALTERNATIVES PER NO DESCARTAR LA PISTA D’ATLETISME
El Debat Electoral d’Esports ha acabat amb un espai obert a preguntes, on l’Associació de l’Esport de Cerdanyola (AEC) ha aprofitat per demanar que s’acceleri el procés, ja que “el pavelló pot estar construït en dos anys”, i també que busquin alternatives per “no descartar una pista d’atletisme”. La gran conclusió d’aquest debat és el compromís aconseguit de totes les formacions per dotar a Cerdanyola d’un pavelló esportiu i d’una piscina. – AE

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?