Unanimitat del consistori en la defensa de la millora del servei de Correus a Cerdanyola

correus

La situació actual de Correus a Cerdanyola va ser protagonista en l’apartat de mocions del plenari i en l’audiència ciutadana. A principis de juny els treballadors de Correus ja van fer una vaga parcial de tres dies per reivindicar el “desmantellament” de Correus que s’està duent a terme i la precarització que en aquest moments té la plantilla.

“Al 2014 es va fer per part de l’empresa un dimensionament a la baixa de les seccions necessàries per a cobrir el repartiment de correspondència a la ciutat de Cerdanyola. La unitat de repartiment va passar de 29 seccions més una furgoneta a 23 seccions més furgoneta. Es van perdre 6 llocs de feina”, recordava al plenillo Ramiro Moldes, portaveu del treballadors. “Al 2016 també es va portar a inspecció de treball la situació de l’unitat de repartiment, van concloure que la situació dels i les treballadores no era l’adequat, i va instar a l’empresa a corregir-ho, cosa que timidament va fer, però que a la pràctica no es va veure incrementat el nombre de contractacions necessàries. Des de fa dos anys la falta de contractació és endèmica. Els últims mesos han estat escandalosos, hem arribat a ser 8 carters dels 24 necessaris segons l’empresa. Avui em som 12. A tot això sumem la falta d’evaluació de càrregues de treball del repartiment i de les tasques”, explicava Moldes. Però el que més preocupa als treballadors és la “deriva autoritària” que pateixen des de l’arribada del nou cap de distribució de Catalunya: “Les seves ordres cap a caps d’unitat han estat la persecució de treballadores per establir la por com a modus operandi, tot aixecant actes i sancions a treballadores per assolir objectius imposibles per la falta de personal”. Els treballadors asseguren que volen la “implicació política de la nostra ciutat, ja que tot el que passa dins l’empresa és per decisió política” i demanaven al plenari que “faci arribar on toqui la situació de deixadesa que pateixen empreses, veïns i veïnes de Cerdanyola”. La intervenció dels treballadors rebia la resposta de l’alcalde Carlos Cordón: “Ens posem a la vostra disposició per poder-vos ajudar en tot el que calgui”.

A més, en l’apartat de mocions es va aprobar per unanimitat la moció presentada per Guanyem, ERC i En Comú Podem per un correu de qualitat a Cerdanyola. El text Iinsta als i les representants polítics juntament amb els i les representants sindicals a reunir-se amb representants de l’empresa Correos per saber quines són les mesures que tenen previstes implantar per la millora de la qualitat del servei postal a la nostra ciutat. També insta l’alcalde a implicar-se i a oferir-se com a intermediari entre l´empresa Correos i les treballadores, donada la seva responsabilitat vers la ciutadania per garantir un servei públic de qualitat als veïns i veïnes de Cerdanyola del Vallès.

Altres mocions aprovades

D’altra banda, el ple va aprovar per unanimitat que durant l’any 2022 es commemori amb un acte de celebració els 100 anys de l’edifici de l’Ajuntament i la creació d’un protocol d’assessorament i denúncia que inclogui una xarxa de punts segurs per al col·lectiu LGTBI. També va comptar amb el suport de tots els grups municipals la moció d’ERC, Guanyem i En Comú Podem contra l’increment del preu de la llum. Amb tots els vots a favor, també va obtenir la llum verda del plenari la moció d’ERC, Guanyem i En Comú Podem per promoure l’acollida i asil de persones refugiades de l’Afganistan i per a la defensa dels drets humans. Finalment, amb l’única abstenció del PSC es va aprovar la moció d’ERC per instar l’Estat espanyol a què “articuli el fons COVID de 5.000 milions d’euros en favor dels ajuntaments”. Per contra, es va rebutjar la moció de Guanyem, Junts i ERC per demanar la llibertat del president Carles Puigdemont.

Crematori

En l’apartat de l’audiència ciutadana, el crematori també va ser el protagonista. El portaveu de la plataforma Cerdanyola diu no al crematori, Arnau Bria recordava que ja van intervenir al març després de saber que el contenciós que havia presentat Truyols contra l’ajuntament s’havia tancat i va denunciar que la comunicació del grup de govern cap a la plataforma és inexistent. Bria va preguntar al govern com interpreta la resolució del contenciós i la regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó va assegurar que aquest deixa l’Ajuntament en la mateixa situació: “Seguim buscant alternatives a la construcció del crematori i a finals de juliol vam fer una proposta a l’Ajuntament de Barcelona per veure si podem arribar a un acord amb ells per poder gestionar el crematori de Collserola”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?