Una xerrada sobre el campament gitano a la Cerdanyola dels 80 clou la III Primavera Solidària

270622-activitat_del_barranquisme_a_la_ciutadania

Avui dimarts 5 de juliol a les 18:30 hores al Museu d’Art de Cerdanyola tindrà lloc la xerrada Del barrasquisme a la ciutadania, a càrrec de l’entitat Vincle. Associació per la Recerca i l’Acció Social

La xerrada, que posa punt i final al programa d’activitats de la III Primavera Solidària ‘Tots els mons al MAC’, complementa l’exposició Instants al marge, que es podrà visitar al museu fins el 10 de juliol.

Aquesta xerrada constarà de descripció històrica del reallotjament de la població barraquista de Riu Sec (Ripollet -Cerdanyola) i valoració del condicionants que afecten al procés d’inclusió residencial de les persones afectades. A càrrec de Francesc X. Rodríguez Burch, president de VINCLE. Associació per la Recerca i l’Acció Social. Director del programa de reallotjament Riu Sec (1989-1992). La segona part es basarà en la identificació i abordatge de les necessitats educatives i personals en l’acompanyament social a les famílies participants en situacions de reallotjament, amb referència dels darrers trenta anys a Catalunya. A càrrec de Francina Planas Vilella, secretaria i ex-directora de programes de VINCLE. Associació per la  Recerca i l’Acció Social.

L’exposició Instants al marge mostra dos projectes independents -d’una banda, fotografies del camp de refugiats a Grècia realitzades per la fotògrafa Núria Puentes i, de l’altra, d’un campament gitano a la Cerdanyola dels 80, de Santi Llorens-, units de la mà de la periodista Rita Marzoa, permeten fer una doble lectura de com des de la fotografia (i el fotoperiodisme) es poden visibilitzar un seguit de discriminacions que es donen arreu del món, també al nostre costat. Són instants capturats de persones que han quedat al marge.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?