Una “visió humana i molt real” de la guerra civil a Cerdanyola

ce43e0138300eb98aad587492745826b

Les vivències de Ramon Poch durant la Guerra Civil a Cerdanyola ja formen part de la bibliografia històrica local. L’Ateneu Republicà ha editat en forma de llibre les vivències, fins ara inèdites, del cerdanyolenc que va ser jutge de pau del municipi i que porten per títol ‘La Guerra Civil a Cerdanyola (Notes d’un diari)’.

La presentació del llibre, que també té format digital gratuït, es va celebrar al Bar Grau, un dels escenaris que van marcar el pas de Poch per Cerdanyola, i va comptar amb la presència dels fills de l’autor, Serafina i Jordi Poch. A més, també van intervenir el periodista Juan Antonio Hidalgo, revisor del text, l’historiador José Luis Negreira, autor del pròleg, i Albert Turon, president local d’ERC, com a representant de l’Ateneu Republicà.

Els escrits de Ramon Poch veuen la llum després de passar anys guardats per la seva família. Entesa com una “visió humana i molt real” de la guerra, tal com va destacar José Luis Negreira, el llibre és un repàs de les vivències de Poch com a membre actiu de la Unió de Rabassaires i de moments com la seva fugida davant les amenaces de mort de la FAI. Els fills de l’autor es van mostrar contents amb el resultat i van recordar l’impacte de la feina de Poch a Cerdanyola. – MG

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?