Una vintena d’activitats commemora el Dia Internacional de les Dones

9abae742a9374d5c2cfee072fa802c4b

Les entitats locals són les grans protagonistes del Dia Internacional de les Dones, que es commemora el 8 de març per defensar la igualtat i el dret de les dones treballadores, amb la programació gairebé d’una vintena d’actes a la ciutat al voltant del 8 de març . Aquest dia tindrà lloc l’acte central ‘Més enllà de la desigualtat: els drets de les dones a una vida digna’ que s’obrirà amb una reflexió a càrrec de Teresa Torns, professora de Sociologia de la UAB, i donarà pas a un debat en el que, amb les aportacions de les entitats i les persones participants, es definirà l’agenda dels drets de les dones. L’acte inclourà la lectura del manifest.

LA FIGA REBEL, MOLT ACTIVA
Cinema, pintura, música, literatura, i poesia, entre d’altres, serviran per a commemorar el Dia Internacional de les Dones a la ciutat. Entre el 26 de febrer i el 18 de març són diversos els actes que hi ha programats. El col·lectiu feminista La Figa Rebel és una de les entitats més actives aquest any amb l’organització del concert ‘Dansa la figa’, la proposta d’elaborar un mural en reconeixement de totes les dones de la història, la taula rodona sobre violències masclistes i l’acte de cinema des d’una perspectiva de gènere.

Dones per la Igualtat es torna a sumar al programa d’actes i ho fa amb la conferència ‘Desigualtat salarial i conciliació laboral; impacte i conseqüències en la vida de les dones’ i també ha organitzat un cafè amb cinema amb la projecció de la pel·lícula ‘Pago justo’. El Ramat de Pedres oferirà un recital poètic dedicat a les dones a càrrec de Maite Barceló i l’ Associació Cultural Itaka dedicarà el seu cine-fòrum a les dones amb la pel·lícula ‘Once’ (Hour of thea). La Llar de jubilats i Pensionistes de Cerdanyola, el Banc del Temps i la Plataforma Cultural Dones han sumat esforços per organitzar la taula rodona Visibilitat de les dones dins dels col·lectius de la gent gran. També el Cafè amb lletres del mes de març es dedicarà a la dona amb la presentació del llibre Dames del crim.

ACTES DESTACATS

DIVENDRES, 4 DE MARÇ
23h. CONCERT. DANSA LA FIGA. Amb l’actuació de: Feminas Grueras. La Otra. PD la Figa Rebel.
Lloc: Sala Circus.

DIUMENGE, 6 DE MARÇ
10H. MURAL. En reconeixement de totes les dones de la història.
Lloc: Per confirmar.

DIMARTS, 8 DE MARÇ
19h. ACTE CENTRAL: MÉS ENLLÀ DE LA DESIGUALTAT: ELS DRETS DE LES DONES A UNA VIDA DIGNA, amb la presència de Teresa Torns (professora de Sociologia UAB),  LECTURA DEL MANIFEST Lloc: Museu d’Art de Cerdanyola.

DIUMENGE, 13 DE MARÇ
12h. CONCERT “WOM TRIO”. CICLE DE MÚSICA DE CAMBRA
Lloc: Museu d’Art de Cerdanyola.

lDIJOUS, 17 DE MARÇ
19.30h. Cafè amb lletres. NOVES DAMES DEL CRIM. Amb la participació de Roser Cabré, Sílvia Romero i Anna Mª Vilallonga. Lloc: Biblioteca

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?