Una trentena d’agents signen un manifest per a la reindustrialització de la comarca

e9432fccf28a953514f077b86e5e657a

El Vallès Occidental serà industrial o no serà. Sota aquesta premissa els principals agents territorials de la comarca (ajuntaments, sindicats, patronats, cambres de comerç i universitats) han signat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la “Declaració cap a la Segona Reindustrialització del Vallès Occidental”. El text, impulsat pels sindicats UGT i CCOO, recull un seguit d’accions necessàries per aconseguir les condicions de reindustrialització del territori, que es considera fonamental per a una sortida de la crisi.

Els signants aposten per impulsar la indústria com a model del creixement econòmic, davant la progressiva davallada del teixit industrial d’aquest territori, la situació de deteriorament social que s’està produint, la caiguda constant de la capacitat productiva i l’augment de l’atur. L’alcaldessa de Cerdanyola i una de les signants del pacte, Carme Carmona, remarca que el “valor afegit de la iniciativa és el de compartir sinèrgies” per “traçar un full de ruta comú per revertir la situació actual”. Per a Carmona el pacte “és una eina fonamental que posa les bases per a la recuperació econòmica i social del nostre territori”.

La signatura de la declaració ha estat el primer pas d’un procés que ha de seguir avui 8 de maig amb una jornada de treball per definir les propostes definitives. Les conclusions es faran arribar a la resta d’administracions per aconseguir el seu compromís amb el projecte. L’objectiu és portar al Vallès Occidental a liderar una recuperació econòmica real per a tots els ciutadans i consolidar un model industrial competitiu basat en l’eficiència, la innovació i la qualitat de l’ocupació i que converteixi aquest territori en un referent europeu. Es vol crear una indústria forta, competitiva, de coneixement, amb mà d’obra qualificada i empresa competitiva. Es tracta d’un consens d’una enorme magnitud, sense precedents, amb una complicitat clara per cercar una indústria competitiva que generi ocupació de qualitat, una oportunitat per a una ciutadania molt castigada per la crisi econòmica. El degà del col·legi d’Economistes de Catalunya, Joan Baptista, ha conclòs que “no és que la indústria tingui futur al Vallès, sinó que el futur al Vallès és la indústria”. Josep Santcristòfol, secretari comarcal d’UGT Vallès Occidental, ha dit que la declaració “és un exercici d’humilitat, que suma forces i que deixa de banda els interessos particulars”. I per la seva banda, el secretari general de CCOO, Enrique Rodríguez, apuntava que “ara és el moment de ser proactius perquè les persones necessiten una sortida a la crisi”.

El Vallès Occidental –que té una població de 862.369 habitants i una ocupació de 315.016 persones- genera un 11% del PIB de Catalunya i el 3% de l’Estat espanyol i compta amb 24.415 empreses. Des del 2009, la comarca ha perdut 28.194 llocs de treball i s’hi han destruït 1.470 centres de treball industrial des del 2009. Només en els dos darrers anys s’hi han executat 1.277 expedients de regulació d’ocupació.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?