Una quarta part de l’alumnat de la comarca viu en famílies amb una renda familiar per sota del llindar de pobresa

foto-3-recooperem-Sabadell-1920x1440

L’Observatori comarcal del Vallès Occidental publica una nova edició de l’Informe anual d’ajuts de menjador que constata que una quarta part de l’alumnat matriculat a la comarca conviu en famílies amb una renda familiar per sota del llindar de pobresa.

D’acord amb els resultats de l’informe, la proporció d’alumnat que rep un ajut respecte del total d’alumnes de la comarca és d’un 24,6% el curs 22-23, gairebé dos punts superior al curs anterior. Els resultats de la taxa mostren importants diferències entre municipis de la comarca: cinc assoleixen una taxa superior al 30% (Badia del Vallès, Rubí, Montcada i Reixac, Sabadell i Terrassa), mentre que altres cinc no arriben al 10% d’alumnat amb un ajut concedit (Matadepera, Viladecavalls, Sant Quirze del Vallès, Rellinars i Sant Cugat del Vallès). Cerdanyola del Vallès, que va rebre 548 ajuts, se situa en un 11’1%.

Les dades mostren que més d’una cinquena part de l’alumnat (el 23,2%) que va rebre un ajut de menjador presentava hàbits inadequats d’alimentació, el 15,8% dels infants pertanyen a unitats familiars amb problemes d’accés i manteniment de l’habitatge i el 15,3% conviu en famílies beneficiàries de l’ajut d’urgència social.

El principal tipus de família beneficiària és la formada per dues persones adultes i dos infants, amb el 25,1% dels ajuts; seguida de les famílies amb dues persones adultes i tres infants (19,9%). Per una banda, destaca el 20,6% d’altres tipologies de famílies amb més de tres infants o que conviuen amb la família extensa. I per l’altra, que un quart de les concessions són per famílies monoparentals.

Només 1 de cada 10 alumnes amb ajuts concedits tenen concedida la gratuïtat de l’àpat

L’informe de l’Observatori comarcal del curs 2022-23 constata que 9 de cada 10 ajuts es van concedir pel tram que garanteix el 70% del preu de l’àpat. Les beques concedides del tram del 100%, és a dir, amb gratuïtat del menjador, encara es mantenen en xifres molt baixes, bàsicament a causa dels criteris de valoració social establerts pel Departament d’Educació que, a la pràctica, limiten l’accés de les unitats familiars amb rendes molt baixes.

Al Vallès Occidental, 18.737 alumnes compten amb un ajut de menjador en l’inici de curs 2023-24

El curs escolar ha començat amb 18.737 beques de menjador atorgades al Vallès Occidental, un 7,84% més que a l’inici del curs passat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76Últimes notíciesNewsletterNecessites ajuda?