Una oportunitat per a totes

WhatsApp Image 2023-12-27 at 09.52.22

En una iniciativa que redefineix la inclusió al món de l’esport, el Club Bàsquet Femení de Cerdanyola ha llançat amb èxit el projecte “Totes Juguen”. A través d’aquest programa, nenes d’entre 7 i 14 anys amb recursos econòmics limitats poden participar activament en el bàsquet, oferint-les una oportunitat única per créixer a nivell personal i esportiu.

“Totes les nenes tenen dret a tenir sanitat pública, a estar escolaritzades i també a fer activitats extraescolars com fan la resta de les seves companyes”, argumenta Jordi Mestre, president del CBF Cerdanyola. Aquesta declaració resumeix la filosofia d’un club que, des de fa tres anys, ha estat compromès amb la igualtat d’oportunitats a través del bàsquet.

El projecte va néixer quan el club va adonar-se de la manca de diversitat entre les seves jugadores. La barrera econòmica s’identificava com la causa principal, ja que no totes les famílies podien assumir les quotes necessàries per inscriure’s al club, Així, el CBF Cerdanyola va establir aquest programa d’integració social amb l’objectiu de superar aquesta limitació.

El club s’ha proposat ampliar la xifra a 35 nenes becades aquest any

Amb 30 nenes becades actualment, el club s’ha proposat ampliar aquesta xifra a 35 aquest any. Els criteris de selecció es basen en les necessitats econòmiques de les famílies, amb una comissió d’avaluació que analitza cada cas de manera individual. Per assegurar el benestar de les jugadores, el club compta amb el suport d’una psicòloga que fa seguiment de la seva evolució treballant estretament amb els entrenadors i entrenadores.

Juani Romero, entrenadora i coordinadora del programa, destaca l’excel·lent rebuda per part de les nenes i les seves famílies. “En alguns casos al principi hi ha una mica de reticències, però en qüestió de poc temps, s’integren i son una més de l’equip i de la família del bàsquet”, assegura Mestre. Aquesta inserció es manifesta no només en la pista, sinó també a les activitats extraesportives, on les nenes becades ajuden a entrenar les més petites i participen activament en els esdeveniments del club.

Malgrat que les col•laboracions per finançar aquestes beques provenen principalment de fora de Cerdanyola, el club destaca l’aportació de les famílies que en el moment de pagar la quota fan una petita donació al programa. Des de l’entitat remarquen que l’Ajuntament demostra el seu suport a aquesta iniciativa amb la cessió d’instal·lacions i oferint espais com patis d’escoles fora de l’horari escolar.

Amb plans a llarg termini, el CBF Cerdanyola assegura el compromís de mantenir el programa. Tot i això, reconeixen la necessitat de difusió per assegurar-ne la continuïtat. Les col•laboracions de Maheco i Grup Sisquella, així com altres aportacions externes, són essencials per mantenir aquesta iniciativa amb èxit, apunten.

Amb aquest projecte, el Club Bàsquet Femení Cerdanyola és un exemple del poder transformador de l’esport i de com la comunitat pot unir-se per garantir que totes les nenes tinguin l’oportunitat de brillar, independentment de les seves circumstàncies econòmiques. Amb “Totes Juguen”, s’ha demostrat que l’esport no només és un joc, sinó també una eina poderosa per construir futures jugadores prometedores. – PS

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?