Una nova joia al MAC

65829020f6ea67f48aa759d3dd32c68a

El quadre ‘Retrat de la senyoreta Ramona Prada’, pintat a Mallorca cap a l’any 1930 i una de les obres més emblemàtiques del pintor Hermen Anglada i Camarasa (Barcelona, 1871-Mallorca, 1959) ja es pot visitar al Museu d’Art de Cerdanyola gràcies a una cessió de la Diputació de Barcelona. Aquesta pintura a l’oli, que complementa el discurs de la Sala Modernista del museu, va ser incorporat al fons artístic de la Diputació de Barcelona l’any 1973 com a part del llegat de Francisca Susany, vídua de Josep Maria Màdico. Des de l’any 1987 no es trobava exposat en cap espai on pogués ser gaudit per la ciutadania. En aquest sentit, el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, felicitava al MAC per aquesta nova incorporació i celebrava la seva trajectòria com a referent per fer l’art accessible a tots els públics: “Les obres estan fetes per ser contemplades i han d’estar a l’abast de tota la ciutadania”.

Puigcorbé, que espera que aquesta donació al museu cerdanyolenc “no sigui l’última”,  destacava que des de la Diputació de Barcelona es fa “tot el possible per apropar l’art a tothom” i assegurava que el MAC ja és un “referent comarcal i fins i tot nacional”. Per la seva banda, la regidora de Cultura, Elvi Vila, destacava la “bona sintonia” amb la institució i l’alcalde Carles Escolà assegurava que és un “orgull” comptar amb una peça que feia més de 20 anys que no s’exposava al públic. En aquesta línia, apuntava que un dels objectius del govern municipal és “garantir que l’accés a la cultura sigui per a tothom”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?