Una marxa commemora avui un Dia de la Dona més reivindicatiu

e50216f3bf021078f78a0e2e997a0047

“Estem unides i dempeus en la defensa dels nostres drets humans”. Amb aquest convenciment s’ha convocat per avui 8 de març, Dia Internacional de la Dona, una marxa que sortirà a les 19 hores de la plaça de Francesc Layret. Aquesta activitat, acompanyada de la concentració i lectura del manifest institucional, és una novetat a la ciutat i vol commemorar les marxes sufragistes i d’altres moments del moviment feministes al llarg de la història enllaçant-les amb el present.

ATURADA MUNDIAL DE DONES

Enguany, la ciutat se suma a la iniciativa de l’aturada mundial de dones avui dimecres de 12 a 12.30 hores a la plaça de Francesc Layret. Es tracta d’una iniciativa que sorgeix d’un moviment de base, format per dones de diferents països d’arreu del món, que amb aquest acte reivindicatiu volen fer palesa la situació de discriminació institucionalitzada que pateixen dones. “Les dones del món, anunciem que si no s’adopten mesures immediates per aturar les violències patriarcals que patim, convocarem accions i aturades a nivell internacional”, anuncien després d’expressar la seva sororitat amb totes les dones d’arreu del món. “Som més de la meitat de la població i sabem que el poder està a les nostres mans, radica en la nostra unió”, conclouen.

D’altra banda, en el manifest institucional del 8 de març les dones de Cerdanyola diuen prou a la violència masclista i demanen a la fiscalia que estudiï les ordres d’allunyament demanades a Cerdanyola, ja que un 61% són rebutjades, tot constituint un dels percentatges més alts de l’Estat Espanyol.

A més de l’acte central d’avui dimecres, durant tota la setmana s’organitzen un seguit d’actes on destaca el concert de la pianista Sira Hernández diumenge (12 hores) al MAC. Al llarg de la commemoració del 8 de març l’escola Serraparera realitzarà diferents activitats per recuperar l’historia i el llegat de les dones de Cerdanyola. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?