El Roser de Maig ja escalfa motors

d29f0d8464ae634a0159c9d567754fce

El model de Roser de Maig com a festa participativa s’ha consolidat després de tres anys. La festa, que tindrà lloc del 4 al 7 de maig, presenta grans novetats com una festa per adolescents i carrers peatonals durant els dies festius d’un programa on destaquen Seguridad Social, Mishima i Zoo en l’apartat musical.

PARC XARAU DE DIA I TURONET DE NIT

Enguany el Parc Xarau vol consolidar-se com l’espai diürn d’una festa que per la nit es trasllada al parc del Turonet. Precisament a l’envelat que s’instal·larà al que va ser l’antic camp de futbol de Santa Anna es tindrà lloc la recuperació d’una tradició: el ball del fanalet.

Una de les grans novetats serà la Led Party per a adolescents diumenge 6 de maig al pavelló Can Xarau Paco Arpide. Una proposta adreçada als joves d’entre 12 i 16 anys i que comptarà amb el DJ Adrià Ortega, polseres amb leds i pintures fluorescents. Per assistir-hi,  els adolescents hauran de recollir la seva entrada gratuïta a l’Ateneu i els seus pares hauran de signar una autorització. L’aforament estarà limitat a les 100 persones. La festa ha estat ideada pel Consell d’Infants i Adolescents de Cerdanyola, que també s’encarregaran d’engalanar la façana de l’Ajuntament.

APOSTA PER LA SOSTENIBILITAT, PER LA SOLIDARITAT I PER ERRADICAR QUALSEVOL TIPUS DE VIOLÈNCIA HETEROPATRIARCAL

L’aposta per la sostenibilitat serà un dels trets característics de la festa, avançava l’alcalde Carles Escolà, que anunciava que es reduirà el trànsit durant els dies que duri la festa amb el tall permanent d’alguns carrers del centre de la ciutat i que es faran servir gots reciclables que minimitzin la generació de residus.

Com en edicions anteriors, erradicar qualsevol situació de violència heteropatriarcal serà un dels valors centrals de la festa, explicava la regidora de Cultura, Elvi Vila. En aquest sentit, es reprèn el protocol ‘NO és NO’ amb col·laboració de la Xarxa d’Agents Preventives, que rebran  una formació prèvia. Els interessats poden escriure a dones@cerdanyola.cat per assistir a la sessió formativa del dimecres 25 d’abril (19 hores).

També en l’apartat dels valors del Roser de Maig trobem la solidaritat. Com ja es va fer l’any passat, s’han dissenyat banderoles per penjar als balcons els dies del Roser de Maig i els diners que es recaptin aniran destinats a l’ONG Proactiva Open Arms. A més, l’Esplai del Roser tornarà a destinar  els beneficis del Holi (diumenge 13 de maig al Parc del Turonet) a una causa solidària dirigida a la infància vulnerable.

De nou la fira modernista unirà els diferents espais d’una festa que cada nit acabarà al Turonet. Després del pregó de l’actor cerdanyolenc Octavi Pujades i del castell de focs artificials, l’escenari del parc acollirà divendres 4 de maig els concerts de The Milkers, Seguridad Social i Raggatunning. Dissabte serà el torn de Mishima, Zoo i Batúcamela. Finalment diumenge a la tarda arribarà l’AMIC Fest, aparador dels grups emergents de l’escena alternativa. El programa musical de la festa continuarà l’11 de maig amb la sisena edició de l’Altimira Fest.

FESTA MAJOR INFANTIL AL PARC XARAU, DILLUNS 7 DE MAIG

La festa es clourà el dilluns 7 de maig amb la festa major infantil al Parc Xarau. Jocs, activitats esportives, estacles i tallers són algunes de les propostes adreçades al més petits.

Les més de 130 activitats que configuren el programa del Roser de Maig 2018 han estat organitzades per una setantena d’entitats i col·lectius de la ciutat. Tant Escolà com Vila destacaven l’increment de la participació en l’organització de la festa -cinc comissions de treball- i dirigien “un enorme agraïment” a totes les persones que han fet possible la festa.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?