Una alumna del Serraparera, quarta en un concurs d’anglès a nivell català

3d4417dea4b5985d283b0a7dfa9861de

Lucía Plaza, de sisè de l’escola Serraparera, ha quedat quarta del concurs d’anglès ‘The Fònix’, organitzat per la International House Barcelona i per la Fundació Catalana de l’Esplai

Més de 55.000 alumnes catalans provinents de més 500 centres educatius d’arreu del país han participat al 10è Concurs d’Anglès Interescolar de Catalunya ‘The Fonix’ 2017. Una alumna del Serraparera, la Lucía Plaza, ha quedat en quart lloc entre els alumnes de sisè de Primària després d’aconseguir el primer lloc a la fase interterritorial de la província de Barcelona. Malgrat la fita aconseguida, la jove cerdanyolenca sembla tenir l’humilitat dels campions: “No m’ho esperava”, confessa tímidament. Qui no s’ha sorprès ha estat la seva tutora, Cristina Martínez, que assegura que la Lucía és una alumna “molt aplicada”.

El concurs, que compta amb el suport de la Secretaria General de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament, s’adreça a tots els alumnes de qualsevol centre educatiu de l’ensenyament reglat amb seu a Catalunya. Les proves consten d’exercicis de vocabulari, comprensió lectora i expressió escrita i s’estructuren en tres fases: local (als centres educatius), territorial (en dependències universitàries i amb la participació de representants de cada centre) i una final on hi participen els guanyadors de cada territori. Des de fa dos anys els alumnes de 5è i sisè del Serraparera fan la prova que els passa l’organització i amb els resultats a la mà es tria un representant de cada curs. “Per ser el segon any que hi participem estem molt orgullosos d’haver arribat a la fase final, ha estat una alegria”, explica satisfeta Núria Biosca, mestra d’anglès de la Lucía. Ella creu que els bons resultats de la jove d’11 anys són un al·licient per a tota l’escola: “Si la Lucía ho ha aconseguit, els alumnes veuen que ells també poden”. Una opinió que comparteix el director del centre, Ignasi Millán: “El concurs té un punt de motivació per als nens i per a l’escola sortir del propi centre és interessant”.

Després de ser escollida la candidata del seu curs, Plaza va quedar primera a la fase interterritorial. “Estava molt nerviosa, el lloc era enorme i hi havien molts nens”, explica. Ella, que va quedar primera de Barcelona, assegura que va ser molt difícil i que la fase final va ser més fàcil. El premi per a la seva quarta posició va ser un diploma i un curs online d’anglès que vol aprofitar al màxim. Al setembre començarà l’ESO a l’IES Jaume Mimó i ja té clar que vol fer alemany com a assignatura optativa. – N. Ferrer

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?