Un videojoc per detectar casos d’assetjament escolar guanyador el 1r Cerdanyola Talent

WhatsApp Image 2023-04-12 at 17.22.53
Les guanyadores del primer premi / F. Ajuntament de Cerdanyola

El Teatre Ateneu va acollir la gala final de la primera edició del Cerdanyola Talent, un programa destinat a fomentar la cultura emprenedora dels alumnes dels centres de secundària de la ciutat impulsat per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb el suport de la Diputació de Barcelona i dirigit per Talent Factory. El projecte guanyador d’aquesta primera edició ha estat Psycho Game, presentat per Andrea Olivares i Judith Santasusana de la Fundació UAB ha comptat amb l’ajuda del seu mentor, Lluis Sisquella de Sisquella Grup, es tracta d’un videojoc per a alumnes d’escola primària desenvolupat per psicòlegs perquè, a partir d’interaccions, es puguin detectar casos d’assetjament escolar. “Moltes vegades som desconeixedors de casos d’assetjament escolar perquè  als nens els fa por explicar què els passa o com se senten, o simplement no saben expressar-ho. Amb el videojoc ells simplement passen una bona estona mentre que els docents poden detectar casos a partir dels resultats”, expliquen les joves. El premi consisteix en un viatge de 5 dies a Sillicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors com Google, Facebook o la Universitat de Standford.

“Amb aquest projecte hem guanyat tots i totes nosaltres, empreses mentores, empreses col·laboradores, equip de Talent Factory i també l’ajuntament, perquè hem compartit amb vosaltres el procés d’aprenentatge i experiència amb el que hem après al vostre costat”, assegurava l’alcalde Carlos Cordón.

Més premis

A la gala final també s’ha lliurat el premi al segon millor projecte: un viatge de tres dies a Brussel·les amb visita als centres d’emprenedoria, vivers d’empreses i seus d’empreses reconegudes. Les guanyadores han estat Laura Pérez i Mar González de l’Institut Forat del Vent amb el projecte Éntomos. Mentoritzades per Ramón Jané d’Ercros, la seva idea de negoci es tracta d’una empresa d’alimentació basada en insectes, que inclou també una app de venda i fins i tot plans individualitzats de dieta.

El tercer premi ha estat per al projecte Mental Health is Life, una app sobre salut mental adreçada especialment als adolescents, creada per Shira Ruiz i Laura Martínez de l’Institut Gorgs i mentoritzades per Marta Moseguí de Natura Bissé. En aquest cas, les guardonades es van emportar un programa de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, anomenat Barcelona Enterpreneur Day.

A més, en aquesta primera edició del Cerdanyola Talent, s’ha volgut fer una menció especial a l’equip Elfos del Centre de Formació i Treball Flor de Maig, que han estat mentoritzats per Aurora Redondo de F.R. Els joves i les joves, s’emporten com a premi extraordinari un dia a Port Aventura, com a recompensa pel seu treball en el projecte empresarial Mobles per Somiar i per crear els guardons de la primera edició del Cerdanyola Talent Factory de forma artesanal.

650 alumnes participants

En la primera edició del Cerdanyola Talent Factory han participat un total de 650 alumnes de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatiu dels centres: Institut Banús, Escola Escaladei, Escola FEDAC Cerdanyola, CEE – CFT Flor De Maig, Institut Forat del Vent, Institut Gorgs, Institut Jaume Mimó, Col·legi Montserrat, Escola Ramón Fuster i CFP Fundació UAB. Com a mentors han participat les empreses Natura Bissé, Sisquella Grup, Rosa Gres, Catalònia Fundació, Enchufing, Ercros, FR, Grassoler, Maranges, Moreda Riviere i Trison Scent. El programa ha comptat també amb el suport imprescindible de grans col·laboradors com Aigües de Barcelona, AMB, Acció de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, Fundación Inserta (ONCE), Fundación Port Aventura, la UAB, la UPC i la UPF, MWC o l’associació Cerdanyola Empresarial, entre d’altres.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?