Un viatge sonor a través del cosmos al Castell de Sant Marçal

6cc1906906242cb93fd96a345b4d3e52

Les entrades per a l’espectacle ‘Un Castell còsmic’ (divendres 29, 22 hores) estan a la venda a l’Ateneu, les perfumeries Ópalo i la floristeria Casamitjana 

Quan ara fa un any Life on Mars? de David Bowie sonava a l’espectacle ‘Pop i rock al Castell’ ningú imaginava que la cançó amagava una pista sobre la temàtica de la propera cita de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) al Castell de Sant Marçal. Després de l’èxit del recorregut per alguns dels referents del pop i el rock, l’entitat convida a deixar-se endur per un viatge sonor a través del cosmos aquest divendres (22 hores) en un entorn màgic.

EL DARRER CONCERT AL CASTELL D’IRENE DELGADO, PERÒ EL PRIMER DE XAVI VÁZQUEZ I ITZIAR LIENAS

El repertori de l’espectacle està composat per diverses obres simfòniques inspirades en l’univers i les reflexions que s’ha fet l’ésser humà quan ha aixecat la vista cap a les estrelles. El programa inclourà, entre d’altres, tres dels ‘Planetes’ de Gustav Holst, el Meridian de Ola Gjeilo i ‘Zenith’, una obra que l’AMCV ha encarregat al jove compositor Marc Migó -guanyador del concurs de composició de The Juilliard School of Music of New York- i que s’estrenarà mundialment al Castell Sant Marçal. Els Planetes de Holst permetran “demostrar tota la potència de la formació, amb noves incorporacions i molt marge de creixement”, assegura la directora de la banda, Irene Delgado, que s’acomiadarà de la ciutat en breu. Així, la dissetena producció de l’AMCV als jardins del Castell de Sant Marçal serà la darrera oportunitat per veure la directora Irene Delgado aixecant la batuta a Cerdanyola després de dues temporades al capdavant de la direcció artística de la Banda de l’entitat. Però la vetllada, com ja és habitual, estarà plena de contrastos. Si per a Delgado el concert suposarà l’adéu a l’AMCV per a Xavi Vázquez i Itziar Lienas serà el seu primer ‘Concert al Castell’ com a músics de la banda. El primer ha viscut l’espectacle com a espectador moltes vegades perquè la seva filla toca la flauta a la banda. Des del setembre, ell forma part del grup de percussionistes des del setembre. “La música sempre ha format part de la meva vida i quan anava als concerts de la banda sentia molta enveja perquè sonaven molt bé i finalment em vaig animar”, explica Vázquez, que és mostra “molt il·lusionat” per la cita d’aquest divendres. A més d’Il·lusionada, la seva companya a la banda, Itziar Lienas, sent molta responsabilitat. Té 15 anys, toca el clarinet i va arribar a la banda de l’AMCV fa dos mesos. “Serà un concert maco, és un repertori molt difícil que estem treballant molt”, explica la jove, que veu ‘Un Castell còsmic’ com una “oportunitat de tocar en un marc incomparable i de formar part d’un gran espectacle”.
POESIA I MÚSICA S’UNIRAN

L’AMCV volia que ‘Un Castell Còsmic’ fos un espectacle sobri i rigorós, però també molt personal. Per aquest motiu la poesia de la cerdanyolenca Sònia Moya serà també protagonista. Ella serà la veu que guiarà el públic per aquest viatge amb poemes que recitarà entre peça i peça.

ENTRADES A 10, 15 I 20 EUROS; SEGONS LA LOCALITZACIÓ

En el moment de tancar aquesta edició (dilluns a la tarda) encara hi havia localitats disponibles a l’Ateneu de Cerdanyola, les perfumeries Ópalo i la floristeria Casamitjana. Com ja és habitual, les entrades tenen un preu de 10, 15 i 20 euros.

ACTIVITATS ABANS DEL CONCERT
Per facilitar la comprensió d’un tema com l’univers, l’AMCV ha programat un seguit d’activitats divulgatives que es clouen amb l’exposició ‘Les distàncies còsmiques’, que es podrà visitar fins al 30 de juny a la sala 22 de l’Ateneu. Una bona proposta abans del viatge còsmic al Castell. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?