Un total de 450 alumnes participen al 2n Cerdanyola Talent Factory

WhatsApp Image 2024-01-12 at 08.50.26

Talent, passió, iniciativa i treball són els valors del Cerdanyola Talent Factory. Després de l’èxit de l’any passat, aquests valors tenen continuïtat amb l’inici de la segona edició d’un projecte que promou, en format concurs d’idees, la cultura emprenedora entre l’alumnat de secundària.

La iniciativa, creada i dirigida per Talent Factory i impulsada per l’Ajuntament de Cerdanyola, es presentava al teatre Ateneu amb l’assistència dels 450 alumnes participants. L’acte de presentació, amb la conducció del presentador corporatiu i il·lusionista Jordi Nexus, ha comptat amb la ponència motivadora dels joves Joel Orteu i Berta Madueño, CEO i CFO de la startup Tattoox, que han explicat la seva experiència com a emprenedors als joves assistents. “Ara tenim una empresa de més de 30 persones, tant de bo haguéssim tingut aquesta iniciativa en el seu moment”, destacaven. Orteu i Madueño apuntaven que ser emprenedor és “una de les poques coses que s’apropa a l’instint de sobreviure” i que això “mai ho podrà fer un algoritme”.

Què opinen les guanyadores del segon premi de la passada edició?

En la primera edició, el segon premi al millor projecte va ser per Laura Pérez i Mar González de l’Institut Forat del Vent amb Éntomos. Mentoritzades per Ramón Jané d’Ercros, la seva idea de negoci es tracta d’una empresa d’alimentació basada en insectes, que inclou també una app de venda i fins i tot plans individualitzats de dieta. “L’experiència va ser molt intensa, vam treballar molt i vam posar-hi molta il·lusió. També vam aprendre moltíssim sobre la creació de models de negoci, el treball en equip, però sobretot sobre les nostres habilitats i els nostres talents”, afirmaven les joves. “Vam guanyar el segon premi, però el més important per a nosaltres va ser tota l’experiència que vam viure, que segur que ens ajudarà a enfocar el nostre futur professional”, afegien les cerdanyolenques.

Talent local

Els directors de Talent Factory, Juan Castilla i Laura Benítez, posaven en valor que l’Ajuntament de Cerdanyola segueixi apostant pel talent local. “Creuen en vosaltres i en el vostre talent, creuen que sou el present i el futur de la societat i que necessiteu quelcom que us motivi per treure les vostres idees, talent i iniciativa”. En aquest sentit, l’alcalde Carlos Cordón es mostrava satisfet per la consolidació del projecte. “Només us demanaria que aprofiteu i gaudiu al màxim d’aquesta experiència. De vegades a la vida es presenten oportunitats com aquesta que ens ajuden a trobar el camí”, assegurava el batlle.

Fases del programa

D’aquí a finals del mes de gener, l’alumnat rebrà sessions formatives en els seus centres educatius aplicant el Business Model Canvas, un sistema amb el qual aprendran a validar les seves idees de negoci i detectar els punts d’innovació, de millora, sinergies, entre d’altres. Posteriorment, els interessats a participar en el concurs hauran de formar equips de dues persones i presentar la seva idea de negoci. Una vegada avaluades les memòries inicials, se seleccionaran les 10 millors, que passaran a la fase de mentoratge, on comptaran amb el suport d’empresaris i d’empresàries locals per a desenvolupar la idea i elaborar el pla d’empresa. Després de mesos de treball, els equips presentaran els seus projectes en una gala final i un jurat professional seleccionarà els tres equips guanyadors d’aquesta segona edició del Cerdanyola Talent.

Els premis

El primer premi consisteix en un viatge de 5 dies a Silicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors com Google, Facebook o la Universitat de Standford, entre altres.

També es lliurarà un segon premi consistent en un tour emprenedor per Brussel·les per a visitar el Parlament Europeu, acceleradores d’empreses al B-Central, Finnova o el centre d’innovació de Microsoft.

Finalment, es concedirà un tercer premi, batejat com Barcelona Enterpreneur Day, que consisteix en un dia de visita als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona com el Pier1, DFactory i Supercomputer Center.

Mentors i Col·laboradors

 Els mentors i mentores d’aquesta segona edició del Cerdanyola Talent Factory, que acompanyaran i ajudaran als estudiants aportant els seus coneixements i la seva experiència, venen de les empreses Natura Bissé, Sisquella Grup, Rosa Gres, Catalònia Fundació, Enchufing, Ercros, FR, Grassoler, Maranges o Trison Scent, entre d’altres.

El programa compta també amb el suport imprescindible de grans col·laboradors com Aigües de Barcelona, AMB, Acció de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, Fundación Inserta (ONCE), Esade, la UAB, la UPC i la UPF, MWC o l’associació Cerdanyola Empresarial, entre molts altres.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?