Un total de 43.460 persones podran votar a les eleccions generals del 23 de juliol

WhatsApp Image 2023-06-26 at 09.18.46

Ja s’ha celebrat el ple extraordinari per escollir els ciutadans i ciutadanes del municipi majors de 18 anys que faran les funcions de president, vocal o suplent, i que controlaran les 75 meses electorals repartides entre 16 col·legis electorals.

La regidora de més edat dels assistents, la regidora Pilar Adell, va ser l’encarregada d’activar el software que va escollir les persones que formaran part de les meses electorals. En les eleccions generals del 23 de juliol podran exercir el seu dret a vot 43.460 persones.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès disposa d’un espai eleccions al web municipal en què es pot consultar el cens electoral, les seccions censals, un històric amb els comicis celebrats a la ciutat i el dia de les eleccions, es podrà accedir al programa que farà el seguiment dels comicis a la ciutat.

Organització de les meses electorals

L’ordenament legal estableix que el President i els vocals de cada Mesa estan designats per sorteig públic entre la totalitat de les persones incloses a la llista d’electors que sàpiguen llegir i escriure i siguin menors de setanta anys, si bé a partir dels seixanta-cinc anys podran manifestar la seva renúncia en el termini de set dies. El President haurà de tenir el títol de batxiller o el de formació professional de segon grau o subsidiàriament el de graduat escolar o equivalent.

22 de juny: els ajuntaments fan el sorteig per elegir els ciutadans que formaran part de les meses electorals. Tenen cinc dies per fer-ho.

En els tres dies següents al sorteig, es notifica als ciutadans que els ha tocat ser membres de mesa i entregar-los la documentació necessària.

Un cop notificats, els ciutadans designats tenen un màxim de set dies per presentar al·legacions per evitar ser membres de mesa. Ho han de fer davant les juntes electorals de zona. Les al·legacions s’han de resoldre en cinc dies.

El vot per correu

13 de juliol: és l’últim dia per demanar el vot per correu, que es pot sol·licitar des del mateix moment que es convoquen les eleccions.

Vot en braille

Les persones interessades en votar mitjançant aquest sistema han de fer la sol·licitud a l’OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana) registrant una instància genèrica indicant la mesa a la qual han d’exercir el seu dret al vot. La sol·licitud també es pot fer telefònicament trucant al 93 580 88 88 o 010. La data límit per sol·licitar aquest sistema de votació és el 26 de juny (aquest inclòs).

El dia de la cita electoral, el president o presidenta de la mesa posarà el kit de votació a disposició de la persona sol·licitant quan aquesta li demani.

Els kits de vot accessible en Braille que contenen tots els elements necessaris per poder exercir el dret al vot es concediran per ordre d’arribada de les sol·licituds i mentre existeixi disponibilitat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?