Un total de 13 candidatures es presenten a les eleccions municipals

6ddb2450462828abf9aabc88d6bfb7fe-1280x850-1-1024x680

En les eleccions municipals del 28 de maig, en les quals finalment es presenten 13 candidatures, podran exercir el seu dret a vot 43.683 persones.

Totes les llistes i els alcaldables

 1. Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Carlos Cordón
 2. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Albert Turon
 3. Junts per Cerdanyola (Junts). Joan Sánchez
 4. En Comú Podem (ECP). Pedro Arco
 5. Ciutadans (Cs). Pau Ortolà
 6. Guanyem Cerdanyola (Guayem). Ivan González
 7. Bellaterra Endavant (BE). Norman Portell
 8. Vox (Vox). Óscar Conde
 9. Partit Popular (PP). Anabel Plans
 10. Gent per Bellaterra (GentxB). Ramon Andreu
 11. Ara Cerdanyola (Ara). Octavio Antonio Agnelo
 12. Valents. Carmen León
 13. Impuls. Elisenda de Clascà

Organització de les meses electorals

Dissabte es va fer el ple extraordinari per escollir els ciutadans i ciutadanes del municipi majors de 18 anys que faran les funcions de president, vocal o suplent, i que controlaran les 75 meses electorals repartides entre 16 col·legis electorals.L’ordenament legal estableix que el President i els vocals de cada Mesa estan designats per sorteig públic entre la totalitat de les persones incloses a la llista d’electors que sàpiguen llegir i escriure i siguin menors de setanta anys, si bé a partir dels seixanta-cinc anys podran manifestar la seva renúncia en el termini de set dies. El President haurà de tenir el títol de batxiller o el de formació professional de segon grau o subsidiàriament el de graduat escolar o equivalent.

Calendari del 28M

29 d’abril: els ajuntaments fan el sorteig per elegir els ciutadans que formaran part de les meses electorals. Tenen cinc dies per fer-ho: com a màxim, el 3 de maig.

En els tres dies següents al sorteig (i com a màxim el 6 de maig), es notifica als ciutadans que els ha tocat ser membres de mesa i entregar-los la documentació necessària.

Un cop notificats, els ciutadans designats tenen un màxim de set dies per presentar al·legacions per evitar ser membres de mesa (i com a màxim fins al 13 de maig). Ho han de fer davant les juntes electorals de zona. Les al·legacions s’han de resoldre en cinc dies (i com a màxim fins al 18 de maig).

18 de maig: és l’últim dia per demanar el vot per correu, que es pot sol·licitar des del mateix moment que es convoquen les eleccions.

Del 8 al 24 de maig: poden votar per correu els que ho hagin demanat, a través de Correus.

12 a 26 de maig: és la campanya electoral pròpiament dita. A les 0.00 h del divendres 12 de maig arrencarà la campanya electoral, que s’allargarà fins a la mitjanit del divendres 26 de maig, abans de la jornada de reflexió.

23 de maig: a partir d’aquesta data, no es podran publicar ni difondre sondejos electorals per cap mitjà de comunicació. La prohibició comença, per llei, cinc dies abans de la jornada electoral.

27 de maig: jornada de reflexió.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?