
El govern municipal continua reivindicant la reducció de la ràtio dels grups de P-3
Al Vallès Occidental aquest curs hi haurà 1.00 infants menys que l’any passat a les aules d’educació infantil i 2.300 estudiants més a secundària. La comarca segueix la tendència de Catalunya, però Cerdanyola no la segueix totalment. “A secundària seguim la tendència generalitzada d’augment, però no hem tingut davallada a educació infantil gràcies a una matrícula viva molt alta”, destacava la regidora d’Educació, Elvi Vila, en la presentació de les dades del curs 2017-18 als mitjans de comunicació. En total, 10.342 infants i joves de 0 a 17 anys tornaven dimarts a les aules de Cerdanyola amb total normalitat i amb la mateixa reivindicació per part del govern municipal: “Continuarem defensant la reducció de la ràtio de P-3”.
Dies abans del primer dia de classe, el curs s’iniciava oficialment a l’Ateneu amb una xerrada sobre bullying. “Ens cal el compromís de totes les administracions per poder donar respostes a les necessitats que ens presenta la ciutadania”, remarcava Vila davant la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués.
OBRES REALITZADES
El curs ha començat després d’un estiu on, com ja es habitual, s’han realitzat diferents actuacions als centres educatius. L’Ajuntament ha continuat amb el seu programa de pintar dues escoles cada estiu havent estat enguany el torn del Sant Martí i L’Escola d’Adults Alzina. També el consistori ha canviat les canonades, el paviment i l’enrajolat de les parets del menjador de l’Escola Carles Buïgas, ha realitzat l’adequació de l’accés al pati de l’Escola Municipal La Sínia, la instal·lació de les línies de vida a la coberta de l’Escola Saltells, el canvi de la porta d’entrada de l’Escola Turó de Guierai la insonorització de l’aula de bateria de l’Escola Municipal de Música Aulos.
La neteja del fibrociment al pati de l’Escola Carles Buïgas va ser una de les principals reivindicacions de la comunitat educativa el passat curs i el govern municipal va encarregar a una empresa especialitzada que fes un reconeixement a fons del pati. “Es van prendre 34 mostres en diferents llocs del pati, i totes van sortir negatives, de manera que el terra no està contaminat i només hi ha restes en superfície que una empresa especialitzada ha netejat”, explicava la regidora d’Educació, que afegia que l’Ajuntament continuarà pressionant la Generalitat perquè “l’estiu vinent retiri la coberta de fibrociment”.
TREBALL PENDENT
Aquest estiu ha quedat pendent, però es preveu que es faci en les primeres setmanes del curs, la instal·lació dels sobreeixidors de la canal de la coberta que dona al pati del bosc de l’escola Bellaterra. L’Ajuntament és responsable del manteniment dels centres i la majoria de les actuacions les fa la brigada d’obres. Al llarg del curs passat es van registrar 695 demandes d’intervenció, de les quals 571 han estat resoltes i 124 encara s’han de subsanar.
QUÈ HA FET LA GENERALITAT?
D’altra banda, aquest estiu les obres als centres educatius que han anat a a càrrec del Departament d’Ensenyament de la Generalitat han estat l’arranjament dels talussos del pati de l’Escola Carles Buïgas, la ventilació creuada de l’Escola Saltells, la retirada del sostre de fibrociment de l’edifici d’aules de l’escola Serraparera i l’adequació d’un parell d’aules a l’institut Forat del Vent.
NOVA ESCOLA 21
Quatre centres de la ciutat -Xarau, Fontetes, Bellaterra i Jaume Mimó s’han afegit al projecte Escola Nova 21. Cerdanyola, pel fet de ser el municipi amb més centres compromesos amb aquest projecte, ha estat convidada per la Diputació de Barcelona a dinamitzar la zona del Vallès Occidental Sud. – N.Ferrer