
Els grups municipals han arribat a un acord unànime pel model de gestió de l’equipament. Algunes de les inversions previstes començaran aquest estiu
Per fi, després de molts mesos, el ple ha aprovat per unanimitat un acord per a la reorganització del Parc Esportiu Municipal (PEM) Guiera i la millora general de les instal·lacions amb una partida de 1.526.563 euros per a inversions de millora a l’equipament. “No hem solucionat res encara, però ens situat en la direcció correcta”, remarcava l’alcalde Carles Escolà després que la regidora d’Esports, Contxi Haro; posés en valor que l’acord “és fruit de l’entesa entre tots els grups municipals”.
QUÈ DIU L’ACORD?
L’acord aprovat en sessió plenària extraordinària demana sol·licitar a la Diputació de Barcelona que estudiï els expedients de liquidació de la intervenció del servei públic PEM Guiera i de determinació del valor de reversió de la concessió a la Federació Catalana d’Handbol (FCH), que emeti un dictamen i, si s’escau, que proposi les actuacions a realitzar.
La proposta remarca com a prioritaris, indica que s’han de prioritzar, “per davant de qualsevol altre consideració”, l’interès públic, la qualitat del servei que s’ofereix als ciutadans i la dignitat dels professionals que el presten. També s’anuncia la voluntat d’unificar dels models de gestió del PEM Guiera i Can Xarau per “oferir a tota la ciutadania el millor servei possible en aquests dos equipaments esportius”.
QUÈ PASSA AMB ELS TREBALLADORS?
Uns dels aspectes que més preocupava de la situació de Guiera era el futur dels treballadors. Segons l’acord aprovat, es planteja la incorporació a l’Ajuntament de les places de treballadors relacionades amb l’administració i direcció de l’equipament mitjançant la convocatòria de procediments que garanteixin la lliure concurrència pública. Els serveis de neteja, de manteniment i de monitoratge es licitaran amb la condició que el nou licitador subrogui la plantilla actual i en garanteixi la continuïtat, la millora del servei i la progressió pel que fa a condicions socials i laborals.
El plenari també va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit d’1.526.563 euros per poder realitzar les inversions necessàries a l’equipament. Les obres “redundaran en un millor servei al ciutadà”, apuntava Haro, que assegurava que els treballs que es facin a Guiera “es poden anar fent sense que perjudiqui el funcionament habitual de l’equipament”. En aquesta línia, la regidora avançava que algunes intervencions d’urgència-com les destinades a arranjar les goteres i el parquet- començaran aquest estiu. Per a la resta d’obres de millora, Urbanisme ja està elaborant un plec per poder licitar unes obres que s’haurien d’acabar abans de finals d’any, segons Haro.
L’OPINIÓ DE L’OPOSICIÓ
El portaveu del grup municipal del PDeCAT, Josep Grau, espera que l’arribada de l’informe de la Diputació “suposi el desencallament” de l’expedient Guiera i en aquest sentit demanava el compromís de tots els grups municipals. “Aquest acord són bones intencions que són el primer pas per solucionar la problemàtica de Guiera, però ara cal que govern s’arremangui i ho tiri endavant”, destacava el regidor popular Rosendo Calet. Des de Ciutadans, com la resta de grups municipals, s’espera que en pocs mesos arribi l’informe de la Diputació que ens “hauria de guiar en els propers passos a seguir”.
Per a la portaveu d’ERC, l’acord també és un “pas important per desencallar un expedient complex”, Helena Solà. “No és la forma, però el resultat és el bo, ara la pilota està sobre seu terrat, perquè com a govern els hi toca gestionar a vostès”, recordava a l’executiu d’Escolà el republicà Iñigo Enterria. ERC reclama que es restableixi la retallada salarial que va patir la plantilla del PEM Guiera quan estava gestionat per la FCH, que s’auditin els dos anys d’intervenció, que s’aclareixi la comptabilitat de 2012 i que “el valor de reversió final reflecteixi la situació real”. Tot responent a la demanda republicana, Haro va anunciar que s’estan estudiant fórmules perquè els treballadors recuperin la retallada de sou que van patir.
APROFITAR EL 2017
Malgrat que tots els grups municipals es felicitaven per l’acord assolit, el portaveu del PSC demanava “no caure en l’autocomplaença” perquè no s’havia arribat a aquest acord de forma pacífica. “No podem arribar a la solució de Cerdanyola Aparca, de la zona esportiva del Riu Sec o del Bosc Tancat de la mateixa manera”, assegurava. Francos ho tenia clar: “El que queda del 2017 l’hem d’aprofitar per tancar grans temes de ciutat”. L’alcalde recollia el guant d’una opinió compartida per la resta de regidors i es mostrava convençut que “el camí que queda el farem entre tots els grups municipals”. – N. Ferrer