Un servei específic amb tres policies controlarà els amos incívics de gossos

9c2fe6cb8c357cf6d57c8926869c1003

A Cerdanyola la majoria de la gent és cívica, però per l’actitud incívica d’uns quants la ciutat està bruta”. Amb aquest convenciment, l’Ajuntament ha decidit impulsar una campanya de civisme amb el lema ‘Cerdanyola, ciutat cívica’ i que engloba la sanció a la infracció, la neteja directa i la conscienciació. En aquest sentit, una de les mesures més importants de la campanya és la creació d’un servei específic format per tres policies -dos d’uniforme i un de paisà- que en tres torns diaris controlaran els amos incívics de gossos. El regidor de Seguretat Ciutadana, Félix Sánchez, anunciava que les infraccions seran de 150 euros per als gossos que no vagin lligats i de 300 euros per als amos que no recullin els excrements de les seves mascotes. En el cas de gossos de races perilloses si no van lligats o no porten morrió les multes poden arribar als 1.500 euros.

“Sense mà dura amb els incívics no hi ha solució, però també ho acompanyarem d’altres mesures”, remarcava el regidor de Serveis Municipals, Víctor Francos. En aquesta línia, la imposició de sancions anirà acompanyada d’una millora en la neteja de les bases de contenidors de brossa i la creació d’un servei específic per a la neteja dels excrements de gos. A més, també es rotularan tots els contenidors de la ciutat amb l’indicació del contingut que s’hi ha de llençar i a on s’ha de trucar per a la recollida de voluminosos. En aquest sentit, Francos apuntava que les ciutats de l’entorn de Cerdanyola “no tenen recollida diària de voluminosos ni servei específic de recollida d’excrements”.
Però una part important de la campanya serà la de conscienciació: “Multarem, però també volem conscienciar el ciutadà que amb la seva ajuda la neteja de la ciutat sortirà més barata”. Per aquest motiu i amb l’objectiu d’aproximar als cerdanyolencs “la idea que l’incivisme és caríssim” s’organitzara la primera festa del civisme de Cerdanyola el proper 15 de novembre al Parc del Turonet. Aquesta proposta s’emmarca, segons Francos, en un “procés de conscienciació ciutadana” que posteriorment també estarà present a activitats destacades que s’impulsin des de la ciutat, com la pista de gel que s’instal·larà per Nadal al parc urbà de Santa Anna.

Per a l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, la campanya “vol posar en valor Cerdanyola, que és una ciutat cívica i que no pot permetre que uns quants espatllin l’espai comú”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?