Un Sant Jordi ple d’activitats malgrat caure en diumenge

ce5a90e759e6e136127a80d546625866

La diada, que tornarà tenir la plaça Abat Oliba com a escenari central, enguany estarà dedicada a la figura de l’escriptor modernista català, Prudenci Bertrana, i a la seva filla Aurora Bertrana

La por que Sant Jordi enguany caigui en diumenge s’ha d’anar esborronant. Amb un ampli programa que s’allarga durant tot el mes, Cerdanyola acollirà aquests dies moltes activitats, de tot tipus i per a totes les edats. A més, segons la regidora de Cultura, Elvi Vila, enguany la regidoria ha tingut més peticions que mai per instal·lar parades a una plaça de l’Abat Oliba que tornarà a ser l’escenari de la festa amb 60 parades de que vendran majoritàriament llibres i roses. “Cerdanyola és una ciutat que treballa tot l’any en l’àmbit de la lectura i aquest treball s’intensifica al voltant de la diada de Sant Jordi”, remarcava Vila.

LA NOVETAT: ELS AUTORS LOCALS TINDRAN UN ESPAI PROPI

La gran novetat de la diada de Sant Jordi a la ciutat és que els autors locals tindran un espai propi per signar les seves obres. Fins a 11 autors de Cerdanyola estaran presents a la dia
da de Sant Jordi: Toni Álvaro i Maria Martínez (Lula i Coco) seran els més matiners, els seguiran Guillem Gavaldà, Celeste Alís i Sònia Moya, després serà el torn d’Elisa Riera i Miquel Sánchez, també firmaran Isidre Grau i Xusa Serra. Per acabar la jornada literària, signaran Lia Bertran i Isabel del Rio.
Però sens dubte, a la ciutat Cerdanyola té una identitat pròpia amb la celebració de la 16a Marató de Lectura -de 7.30h a 19.30h a la plaça de Francesc Layret- que enguany es dedica a l’Any Bertrana per commemorar el 150è aniversari del naixement de Prudenci Bertrana i el 125 del naixement de la seva filla Aurora Bertrana. Durant tot el dia es llegiran fragments de les obres dels dos autors. “Tot aquell que vulgui està convidat a pujar a l’escenari per llegir allò amb el que es senti més a gust”, recordava Vila.

CLOENDA MUSICAL DE LA MARATÓ DE LECTURA AMB EL GRUP DE GOSPEL DE PEDRO PARDO

A més, com en anys anteriors, la Marató comptarà amb activitats complementàries com lectures dramatitzades, una xocolatada, tallers literaris i un espectacle infantil, entre d’altres. Enguany la cloenda de la Marató combinarà música i literatura amb l’actuació del grup de gospel dirigit per Pedro Pardo i l’orquestra de l’Escola Municipal de Música Aulos. Es llegiran textos de Premis Nobel i s’acabarà amb el Blowin’in the wind de Bob Dylan. Per acabar la jornada també tindrà lloc la tradicional ballada de sardanes amb l’Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola.

ELS PREMIS LITERARIS ES LLIURARAN EL 4 DE MAIG I ES DEDICARAN A MIGUEL HERNÁNDEZ

El programa d’activitats de Sant Jordi s’allargarà fins al 4 de maig, dia del lliurament dels Premis Literaris de Cerdanyola, convocats conjuntament per l’Ajuntament i la UAB, que aquest any homenatjaran el poeta i dramaturg Miguel Hernández. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?