Un projecte vol reconstruir virtualment l’avinguda Catalunya desapareguda

avingudacatalunya

La presentació del projecte ‘Refer la memòria: L’inici de la reconstrucció de l’avinguda Catalunya’ tindrà lloc el divendres 10 de febrer (19h) al Museu d’Art de Cerdanyola. Aquest projecte té com a objectiu poder reconstruir de manera virtual l’Avinguda Catalunya tal com era abans de l’inici de la seva destrucció i així poder refer el record, reivindicar la ciutat, i tenir noves maneres de (re) visitar-la.

L’interès i la motivació de diverses persones i entitats com el Rotary Club i el GREC conflueixen amb la tasca que l’Ajuntament de Cerdanyola, des del Museu d’Art, ha dut a terme durant anys per tal d’estudiar i difondre el patrimoni arquitectònic de la ciutat, i sorgeix aquest projecte, que ha d’anar creixent. “L’inici d’aquest projecte ha de seguir amb la col·laboració de tothom qui vulgui aportar documentació, en un exercici de ciència ciutadana”, asseguren.

Que Cerdanyola té un passat que moltes persones miren amb nostàlgia és evident. I sovint, aquesta mirada porta a un dels carrers més emblemàtics de la població, i un dels nuclis originals: parlem de l’Avinguda Catalunya, aquell carrer de Sant Ignasi que després duria nom de dictador.

Si entre 1870 i 1930 la Cerdanyola dels estiuejants es concentra allà, amb grans obres modernistes i noucentistes que reuneixen personalitats de la cultura catalana, a partir dels anys seixanta començarà l’enderroc progressiu de gairebé tots els edificis.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?