Un programa nadalenc viu per adaptar-se a les mesures sanitàries

rodacontes Jordi Tonietti

Amb l’encesa de llums i la instal·lació d’espais màgics de figures de llum arrencava a Cerdanyola el Nadal més atípic. Les restriccions del coronavirus fan que moltes activitats que es feien habitualment no es facin o no es puguin fer de la mateixa manera, però malgrat això la ciutat comptarà amb un programa nadalenc viu que s’adaptarà a les mesures antiCOVID. El programa d’activitats s‘ha e forma transversal amb la participació de diferents serveis municipals i de l’associació Cerdanyola Comerç i Serveis.

Gaudir del Nadal a Cerdanyola “amb la màxima seguretat” i seguint “les mesures establertes en cada moment”

“Hem apostat pel Nadal perquè hem cregut que enguany encara era més important”, destacava l’alcalde Carlos Cordón, que apuntava que el “Nadal és una oportunitat més per meostrar que es poden fer activitats i cultura de forma segura”. Cordón convidava la ciutadania a gaudir del Nadal a Cerdanyola “amb la màxima seguretat” i seguint “les mesures establertes en cada moment”. A més del reforç de l’enllumenat, la instal·lació de figures i la reserva dels eixos comercials per als vianants durant el cap de setmana, el programa de Nadal és “un incentiu més” per “viure el Nadal amb il·lusió i donar suport al comerç i restauració de la ciutat”, assegurava la regidora de Promoció Econòmica, Carme Arché. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Oscar Pons, posava en valor que s’ha confeccionat “un programa de màxims dins les possibilitats que permeten les mesures de prevenció de la COVID-19”.

Campament reial a l’escola Sant Martí

“No sabem la fórmula exacta, però els Reis d’Orient arribaran a Cerdanyola”, assegurava Cordón, que reconeixia que des del consistori s’han treballat diferents escenaris per a la cavalcada i que triaran una opció “en funció de la situació de la pandèmia”. De moment, el que és segur és que els Reis d’Orient instal·laran durant cinc dies part del seu campament reial a Cerdanyola. El 29 i 30 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener es podrà visitar la ‘Residència Reial’ a l’escola Sant Martí i veure com reis i el seu seguici treballen a contrarellotge per preparar tota la logística necessària per a la gran nit de Reis, quan ses Majestats faran la seva arribada a les xarxes socials de l’Ajuntament.

Lectures màgiques de Nadal sobre rodes

El dissabte 12 de desembre, la pista d’hoquei de la Biblioteca Central acollirà ‘Lectures màgiques de Nadal sobre rodes’, una trobada de vehicles màgics i altres artefactes amb rodes plens de contes, cinema, narracions, música i màgia per a infants i famílies. Aquell dia caravanes i altres andròmines amb rodes s’instal·laran a l’antiga pista d’hoquei de la ciutat des de les 11 h fins a les 14 h i des de les 17,30 a les 19.30 h atenent i fent gaudir als infants i a les famílies que vulguin xalar amb les històries més divertides i interessants. Serà tot un dia ple d’històries que venen i se’n van sobre rodes que en aquesta ocasió ens transportaran a l’ambient nadalenc, amb contes, jocs, cançons i molt més. Han assegurat la seva presència El Rodacontes d’en Jordi Tonietti, la caravana Els mals endreços, Puck la caravana de cinema i Gelicadabra, entre d’altres.

Per participar en les ‘Lectures màgiques de Nadal’ sobre rodes és necessari fer la inscripció prèvia a la web de l’ajuntament, www.cerdanyola.cat. Un cop confirmada la inscripció i per a gaudir d’aquesta activitat, caldrà portar la mascareta i seguir totes les indicacions que estableixi l’organització, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

Mag Lari, música i teatre familiar

El Teatre Ateneu acollirà gran part dels espectacles organitzats al voltant de les dates de Nadal. El Mag Lari visitarà Cerdanyola el divendres 11 de desembre i oferirà una doble funció. La Jove Orquestra de Cerdanyola farà el Concert Tragèdia i humor al Barroc el diumenge 13 de desembre. Bambalina té programada l’obra de titelles ‘L’aventura d’avorrir-se’ el diumenge 20 de desembre. El mateix dia, l’Orquestra de Cambra de Cerdanyola oferirà el seu concert de Nadal. I l’Agrupació Musical de Cerdanyola serà l’encarregada del Concert de Cap d’Any el diumenge 27 de desembre.

El comerç se suma al Nadal

Des de l’Associació Cerdanyola Comerç i Serveis organitzen un any més un sorteig, aquest any el premi seran vals de compra per bescanviar als establiments associats. Els comerços estan repartint passaports que s’hauran d’anar omplint amb segells dels diferents establiments cada vegada que es realitzi una compra. Els passaports emplenats entraran en el sorteig de 5.000 euros (3 premis de 1.000€, 2 premis de 500€ i 4 de 250€). El sorteig es durà a terme el 9 de gener durant l’espectacle de màgia que es durà a terme al Teatre Ateneu. A més, des de l’associació també s’ha organitzat l’espectacle itinerant ‘Tricicle Màgic’ que visitarà molts establiments comercials al llarg del diumenge 20 de desembre i el dissabte 2 de gener l’espectacle ‘La Màgia del Nadal’ al Teatre Ateneu.

Sorteig de vals de compra als mercats municipals

D’altra banda, els mercats municipals també organitzen els seus respectius sorteigs de vals de compra. El Mercat de Serraparera realitzarà el sorteig el 8 de gener i el Mercat de Les Fontetes ho farà el 16 de gener.

El programa de Nadal 2020 pot patir modificacions per adaptar les diferents activitats a les mesures de seguretat COVID-19 vigents en cada moment. Els canvis es publicaran al web i xarxes socials de l’Ajuntament.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?