Un MAC viu i amb projecció

0d3097c18b3f4a6374929da2a3d660f5

Després de celebrar el BCIN i els 10 anys, el MAC mira cap al futur tot estrenant una programació semestral variada que té com a protagonista l’exposició ‘L’Home Nu’. El MAC està “més viu que mai, més connectat a la ciutat que mai i amb més projecció que mai”, destacava  la regidora de Cultura, Pepi Rivera. També remarcava el fet que l’equipament compti amb la certificació Biosphere, un segell de qualitat turística que consolida el Museu d’Art de Cerdanyola com un dels “principals atractius” de la ciutat.

L’exposició ‘L’Home Nu’, una mostra gestada i comissariada des del MAC, és la proposta més destacada de la programació per al primer semestre de 2020 del Museu d’Art de Cerdanyola. La proposta -que està “tenint una mol bona resposta”, segons el director del MAC Txema Romero-, aproxima el públic visitant a la temàtica del nu masculí, des d’una perspectiva feminista que reivindica la igualtat de gènere i la diversitat d’identitat de gènere, sexual i afectiva. L’exposició comptarà amb activitats paraŀleles com ara tallers de dibuix de model al natural, visites guiades o una altra especial sol·licitada pel Club Naturista de Catalunya. La mostra es podrà visitar al MAC fins a l’abril i després itinerarà per tota la província durant dos anys. “És un orgull i una projecció per a la ciutat”, destacava Rivera.

ALTRES EXPOSICIONS

El MAC acollirà del 17 d’abril al 7 de juny la mostra ‘No em va fer Brossa’,  una producció d’Art Contemporani de la Generalitat.  Signada pel col·lectiu Cabosanroque, converteix els objectes en art dinàmic i conceptual, tot un contrapunt a la col·lecció modernista. ‘Entre línies. Viatge, desig i fantasia il·lustrada’ prendrà el relleu del 28 de juny al 30 d’agost. La mostra presenta una selecció de llibres il·lustrats de l’Hemeroteca de la UAB fruit de la col·laboració amb el Màster de gestió del patrimoni del Departament d’Art. L’Espai Arc acollirà una mostra sobre el taller d’identitats que l’IES Jaume Mimó va fer amb el Safareig i l’artista Francesca Llopis. També planteja una col·laboració amb el Centre Manyà d’Alella amb una mostra de David Ymbernon. Finalment, l’exposició ‘Art i llibertat d’expressió’ serà la protagonista de l’espai des del juliol fins al setembre.

BENESTAR I SALUT

Com a novetat de la programació, els Amics del Museu d’Art de Cerdanyola (AMC) organitza cada darrer diumenge de mes una activitat de benestar i salut, midfulness o meditació per introduir el concepte d’Arts&Health a l’equipament.

CICLE DE MÚSICA DE CAMBRA

D’altra banda, enguany del Cicle de Música de Cambra comptarà amb tres concerts a la sala de concerts del MAC,  amb entrada gratuïta i aforament limitat. “És un cicle on tenen cabuda tots els estils i que ens oferirà tres concerts molt variats”, explica Jose Guillem, tècnic responsable de la proposta. La primera serà del duet Absit Duo (viloncell i saxofon), amb l’espectacle ‘Dansant’ el 23 de febrer (12h). La proposta ‘Música a cau d’orella’, de les Marala Trio, sorprendrà a tothom en proposar veus i tecnologia binaural per cantar quasi persona a persona. “Tota una experiència sensorial”, avançava Guillem, que arribarà l’1 de març (18h). I el “cantautor maño” Ángel Petisme, com ell mateix es defineix, clourà el cicle el 15 de març (12h), presentant el seu treball ‘Pilar’, acompanyat de la seva guitarra, acordió i piano.

MARÇ, ABRIL I MAIG

Durant el març el museu reivindica la perspectiva feminista amb la recuperació d’una de les muses/protagonistes del museu, la Manuela, veritable protagonista del quadre de Togores ‘Un borratxo’. El festival [C]SCREEN de cinedansa arribarà a l’abril i al maig el modernisme serà el protagonista. Concretament, hi haurà conferències sobre la seva vinculació amb l’avantguarda i amb el món sobrenatural i l’espiritisme, la fira i el mercat modernista, l’itinerari modernista pel Barri de Dalt, mostra de bonsais, concurs de pintura ràpida, i fira d’artistes, entre d’altres.

QUÈ ES PODRÀ VEURE A LA SALA ARIMANY?

El programa d’activitats del MAC es completa amb la programació de la Sala Elisa Arimany, que proposa la mostra ‘Jo pallassa’ d’Afocer (febrer) o una mostra fotogràfica del cinquè aniversari de la Biblioteca Central (març), entre d’altres.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?