Un Festival de Blues diferent i segur

cartellfestivalblues2020petit

Gaudir del millor blues amb totes les mesures de seguretat i en espais poc habituals. La XXIX’5 edició del Festival Internacional Blues de Cerdanyola, que se celebrarà del 2 a l’11 d’octubre, comptarà amb un protocol de seguretat adaptat a la situació actual i concerts simultanis a quatre espais emblemàtics de la ciutat. La proposta -a càrrec de l’Ajuntament de Cerdanyola i la Comissió del Blues- enguany “no es podia fer amb un gran escenari al Turonet i milers de persones de públic” i es va optar per quatre espais a l’aire lliure que fossin recintes tancats i amb aforament reduït. Els jardins de Ca n’Ortadó, l’amfiteatre de Can Serraperera, els jardins de Can Cordelles i la pista d’hoquei de la Biblioteca Central tornaran a obrir les seves portes per acollir un total de 29 concerts protagonitzats per 27 bandes.

Cada recinte estarà gestionat per un establiment de restauració del municipi i comptarà amb taules de 2, 4 o 6 persones  per a grups de convivència habitual i també amb localitats separades entre sí amb una distancia de dos metres. Així, l’amfiteatre de Can Serraperera disposarà d’un aforament de 203 persones, els jardins de Ca n’Ortadó de 84 persones, els jardins de Can Cordelles de 218 i la pista d’hoquei de la Biblioteca de 226 localitats. Durant 10 dies en aquests espais hi haurà concerts simultanis que seran gratuïts.  Cada espai obrirà portes una hora abans del concert per permetre l’entrada esglaonada del públic. La sortida del recinte també es farà de manera esglaonada. El protocol de seguretat també s’aplicarà per als grups i organització. “Abans tocaven diverses bandes en una mateixa nit i ara només tocarà una, entre concert i concert es netejarà tot”, explica José Antonio Guillem, tècnic de Cultura de l’Ajuntament. L’ús de la mascareta serà obligatori en tot moment per part del públic –excepte quan s’estigui fent alguna consumició-, ningú es podrà aixecar excepte si és per anar al lavabo i tampoc es podrà fumar.

Entrades gratuïtes a la web bluesdecerdanyola.com a partir de la setmana vinent

Les entrades es podran adquirir gratuïtament a través de la pàgina web bluesdecerdanyola.com a partir de la propera setmana, que serà quan es faci pública la programació. “Les entrades seran nominals per permetre la traçabilitat del públic”, explicava Guillem, que demana un ús racional i responsable de les mateixes. “Aquest festival complirà totes les mesures i més”, remarcava Siscu Campos, membre de la Comissió del Blues. Tot i que l’organització encara no ha donat més detalls, sí que han desvetllat que el festival comptarà amb cinc bandes europees, un parell de bandes del nord d’Espanya, una de Madrid, una de Cartagena, quatre de Cerdanyola i la resta seran grups del panorama del blues català. “La qualitat està garantida”, anunciava Campos. Des de l’organització s’apunta que “s’ha volgut guardar la data del 30è aniversari per quan es pugui fer amb totes les condicions possibles”.

“Estic molt content i orgullos amb la proposta de festival que presentem. És una forma que l’Ajuntament ajudi directament la cultura local, un sector molt afectat, i concretament al festival de blues més antic de tot el país”, remarca l’alcalde Carlos Cordón: “És un projecte de qualitat perfectament compatible amb la situació que vivim actualment i una fórmula de poder fer cultura i ciutat i de poder recuperar espais emblemàtics del municipi”.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Pepi Rivera, destaca “l’esforç brutal” que han fet els tècnics de Cultura i la Comissió del Blues per poder organitzar una proposta diferent i amb totes les mesures de seguretat. “El govern municipal aposta per una cultura segura”, remarcava Rivera.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?