Un Fantosfreak de rècord

fantosfreak2

Entre 1.800 i 2.000 persones s’han aplegat cada nit al parc del Turonet per gaudir del XXIII Fantosfreak, el Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola. Unes xifres de rècord per celebrar el retorn a la normalitat d’un certamen que ha guanyat el curt ‘For Pete’s Sake’ de l’aragonès afincat a Estats Units, Gerald B. Fillmore. El mateix treball també s’emportava el premi del públic.

Rafa Dengrà, Gerald B. Fillmore i Carlos Cordón / F. NF

Abans d’arribar al Fantosfreak, ‘For Pete’s Sake’ es va emportar els guardons a millor guió i direcció als Premios Simón, la gala del cinema aragonès. Gerald B. Fillmore és un actor, escriptor i cineasta britànic-espanyol conegut a Espanya per pel·lícules com ‘Historias Lamentables’ de Javier Fesser, ‘Llegaron de Noche’ de Imanol Uribe y series com ‘Reyes de la Noche’, ‘Gym Tony’- on va ser actor i escriptor durant cinc temporades- o ‘Pequeñas Coincidencias’, on també actuava i escrivia. ‘Hold For Applause’, el seu curtmetratge del 2021 com a escriptor, director, actor i productor ha rebut 24 premis internacionals i ha estat seleccionat en un centenar de festivals de tot el món. Enguany Columbia-Sony Pictures estrenarà ‘Tequila Repasado’, escrita per ell i el guanyador del premi Emmy, Judd Pillot.

El segon premi era per a ‘Guts’ i el tercer per a ‘In the Soil’. Les mencions especials del jurat eren per a ‘Inherent’ i ‘El Semblante’. El Premi Garmanboziava recaure en ‘La Fée des Roberts’ i la millor mort va ser per ‘Satanic Opus Death’, ‘La Inquilina’ es va emportar les mencions a millor ensurt i frase, la criatura més entranyable va ser ‘Ontbinding’, el millor crit per ‘Lleno Por favor’ i el millor gag per ‘Satanic Opus Death’.

Lluita lliure abans de la projecció dels curts guanyadors / F. NF

Valoració molt positiva

“La valoració del festival és súper positiva després de no poder fer-ho amb normalitat en tres anys”, destacava el director del festival, Rafa Dengrà. “La resposta del públic ha estat excel·lent i el canvi d’ubicació de la pantalla ens ha permès crèixer i la gent ha omplert les 1.200 cadires i la gespa. A més, el públic ha estat respectuós i participatiu, és un públic de 10”, valora Dengrà. “Ara més que mai són necessaris actes culturals com aquest que es poden compartir amb la gent”, celebra el director del Fantosfreak.

Redacció


Banner Ficcions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?