Un estudi on participa el Taulí relaciona l’obesitat amb el risc de complicacions en cas de covid

2020_10_08_GemmaGoma_AntoniArtigas

Un estudi internacional publicat per ‘The Lancet’ i en el qual ha participat l’hospital Parc Taulí de Sabadell relaciona l’obesitat amb el risc de sofrir complicacions greus en pacients de coronavirus. En aquest treball han participat, des de Catalunya, els doctors del Parc Taulí Antoni Artigas, mèdic intensivista sènior, i Gemma Gomà, infermera de recerca, i han estudiat un total de 125 pacients hospitalitzats en l’Àrea de Crítics de l’hospital català, ingressats en estat greu a causa del coronavirus.

Els objectius d’aquest estudi multicèntric són determinar l’associació de l’obesitat o l’Índex de Massa Corporal (IMC) i el risc de patir una COVID greu amb ventilació mecànica invasiva (intubació), així com explorar l’impacte de l’edat i el sexe en aquesta relació. Els participants van ser pacients COVID-19 ingressats a cures intensives a 21 centres d’Europa, Israel i Estats Units.

En l’estudi, que es va realitzar durant tres mesos – entre el 19 de febrer i el 19 de maig de 2020 –, es van estudiar 1.461 pacients, dels quals el 73% eren homes. Un 74% d’aquests pacients van requerir intubació amb ventilació mecànica, i la mortalitat als 28 dies va ser del 36%. De tota la població que es va estudiar, el 37,5% tenien obesitat, és a dir, tenien un IMC superior a 30.

Els resultats més importants dels investigadors van ser, d’una banda, que van trobar una relació molt significativa entre l’obesitat i la necessitat de ser intubats amb ventilació mecànica i que aquest fet, sorprenentment, era especialment significatiu en dones joves obeses menors de 50 anys. D’altra banda, també van veure que els malalts amb obesitat important es relacionaven amb una major mortalitat, i que aquest augment també es donava en pacients amb edat avançada.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?