Un concert de pel·lícula per tancar musicalment el 2020

cartell-lacoda

Passi el que passi Cerdanyola gaudirà d’un concert de cap d’any. Com ja va fer amb el concert d’estiu al Castell de Sant Marçal, l’AMCV vol tornar a demostrar que la cultura és segura i a la vegada apropar el seu tradicional concert de Cap d’Any al màxim nombre de veïns i veïnes de la ciutat. ‘La Coda’, una producció solidària amb la investigació de la covid-19, es podrà veure a l’Ateneu (27 desembre) o seguir virtualment. “Totes les iniciatives que apropen la cultura en temps de pandèmia són lloables i demostren que la cultura no es queda parada”, apuntava el regidor de Cultura, Oscar Pons.

“És una gravació feta a l’interior del Castell de Sant Marçal un 4 de desembre i és una manera de tancar l’any compartint la nostra música amb Cerdanyola”, destaca la presidenta de l’entitat, Laia Seró. I és que l’AMCV fa mesos que treballa perquè Cerdanyola pugui acomiadar un any tan difícil amb música. Així, ‘La coda’ és la fórmula que han ideat perquè els valsos i les polques del concert de Cap d’Any entrin a totes les llars cerdanyolenques i no depenguin de les restriccions. Amb un desplegament audiovisual de primer nivell -porta el segell de l’estudi de disseny audiovisual OSCILA- i la col·laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola i del Marquesat, els músics de la banda van poder gravar 35 minuts de repertori nadalenc a l’interior del Castell de Sant Marçal. Com el concert de Santa Cecília es va haver d’anul·lar, el de Cap d’Any suposa el debut de Raül Lacilla amb la batuta de director de la banda, que qualifica els seus primers assajos amb la banda com a “tota una experiència”. Ell va ser l’encarregat d’explicar que a ‘La Coda’ sonaran clàssics vienesos i altres més moderns com la banda sonora de ‘Home Alone’. Les ‘Veus de Primavera’ va ser una altra de les peces anunciades per Lacilla, que no va voler desvetllar més sorpreses.

Amb totes les mesures de seguretat

La producció es projectarà el 27 de desembre al teatre de l’Ateneu de Cerdanyola en dues projeccions (18.30 i 20 hores) que “garantiran en tot moment la seguretat de tothom qui s’hi apropi”, remarcava Seró, que anunciava que l’aforament serà del 30% tot i que la normativa permet omplir els teatres fins al 50%) i s’aplicaran totes les mesures habituals per prevenir qualsevol contagi.

On comprar les entrades?

D’altra banda, qui ho prefereixi també podrà optar per la versió virtual: la projecció també es podrà visualitzar a través d’Internet el mateix dia i pel mateix preu de 5 euros. La recaptació es destinarà íntegrament a projectes de recerca sobre la covid-19 mitjançant ‘La Marató de TV3’. Les entrades per a les dues projeccions del teatre de l’Ateneu ja es poden adquirir a http://amcv.cat. L’entrada per fer-se amb la versió digital de ‘La Coda’ no es podrà fer fins al mateix dia 27 de desembre a les 20h.

Una col·laboració amb totes les residències de Cerdanyola

Amb la voluntat que la proposta arribi a tothom, des de l’Agrupació ha tancat una col·laboració amb totes les residències de gent gran de la ciutat. Concretament, se’ls ha ofert de forma gratuïta ‘La Coda’ perquè els residents i els professionals també pugueu gaudir de música nadalenca aquestes festes de la mà de l’AMCV. “Una de les nostres experiències més meravelloses com a entitat va ser l’any 2019, quan vam oferir un concert a la residència de Canaletes. Des d’aleshores que intentem repetir, confiem que aquest format enregistrat els endolci aquest final d’any a l’espera que, en un futur, puguem col·laborar plegats de forma presencial”, explicava Seró. “Aquesta és una iniciativa esperançadora perquè les persones grans ho han passat i ho estan passant molt malament”, apuntava la regidora de Gent Gran, Carme Arché. “El nostre programa utilitza la música com una estimulació i com a un model de vida per millorar l’estat d’ànim i reduir l’estrès i ansietat, entre d’altres”, apuntava la directora de la residència de Canaletes, Olga Villalba.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?