Un centenar de mesures i 4 milions d’euros per afrontar els efectes de la covid-19

8d2d352177553035380c8d89065116aa

La Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Cerdanyola ha tancat els seus treballs tot aprovant 109 actuacions per fer front als efectes de la crisi sanitària a la ciutat en la sessió de presentació de les conclusions. Hi han participat a prop d’una cinquantena de representants de col·lectius de l’àmbit social i econòmic de la ciutat, així com de totes les formacions polítiques presents al consistori. El govern municipal preveu la mobilització de 4 milions d’euros per fer front als efectes de la COVID-19 a través del paquet de mesures que s’acaben de donar a conèixer. D’aquest total, 1’7 milions euros aniran destinats a ajuts directes a famílies, autònoms i petites empreses.

Mesures en 13 àmbits

La bateria de 109 mesures que abasten 13 àmbits diferents. En primer lloc, un paquet de mesures a fi de garantir les necessitats bàsiques i pal·liar qualsevol nova situació de vulnerabilitat conseqüència de la crisi sanitària. Un segon bloc, previst per donar resposta a les necessitats en l’àmbit de l’educació i per garantir les oportunitats a la infància, tenint molt present la necessitat de posar en marxa aquest estiu casals amb reforç educatiu. Garantir, també, durant el període estival les beques menjador, o continuar proporcionant els recursos necessaris als infants i famílies vulnerables per fer front al nou període escolar, com ja s’ha fet amb el repartiment de suports i assegurant la connexió a internet dels alumnes.

Una nova bateria de mesures en l’àmbit de l’habitatge i l’exclusió residencial, preveient la immediata posada en marxa de la Taula d’Habitatge i l’activació del projecte sensellarisme que ens permetrà anticipar-nos a possibles futures situacions d’emergència habitacional. Un paquet de mesures en l’àmbit de la Gent Gran, la dependència i de les persones amb discapacitat, reforçant el seguiment telefònic a tota la gent gran sola per detectar possibles nous casos d’aïllament, i ampliant les prestacions oferides des del Servei de Teleassistència.

També, mesures en l’àmbit de la regidoria de Feminisme per assegurar l’assessorament i l’atenció a dones víctimes de violència masclista garantint a ple rendiment l’activació de protocols durant el mes d’agost. En el document resultant, també es contemplen mesures en l’àmbit de la solidaritat i la cooperació, entre les quals hi figura el compromís de dur a terme una trobada en memòria de les persones que ens han deixat a la ciutat per la COVID-19, així com un reconeixement als treballadors i voluntaris que ha jugat un paper transcendental en aquesta crisi.  

Seguidament, trobem un paquet de mesures d’ajuda a l’impuls econòmic i fiscals i a la conciliació de la vida familiar i laboral, que preveuen els ajuts directes a petites empreses, autònoms i famílies, més ambiciosos de la història de la nostra ciutat. També mesures per a la promoció econòmica, del comerç i l’hostaleria local, algunes de les quals ja s’han començat a implementar com la campanya de suport al comerç, els serveis i l’hostaleria de proximitat amb l’entrada a fase 1 de la desescalada. De la mateixa manera, mesures en l’àmbit de la protecció de l’ocupació garantint l’acompanyament als autònoms i treballadors afectats per la crisi de la COVID-19. Sol·licituds econòmiques i fiscals a altres Administracions Públiques com demanar al govern d’Espanya poder destinar el superàvit i els romanents de tresoreria en polítiques i mesures que ajudin a la reconstrucció de la ciutat; sol·licitar a la Generalitat de Catalunya ajuts econòmics de mesures urgents complementàries en matèria d’ajuts econòmics de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la COVID-19; i sol·licitar a l’AMB la bonificació del Tribut Metropolità.

D’igual manera, mesures en l’espai públic, com reservar per als vianants els caps de setmana els eixos principals de la ciutat per guanyar espai per a la població en detriment del vehicle privat, amb l’objectiu que la ciutadania pugui passejar de manera segura en espais prou amples per mantenir la distància de seguretat. Així com es continuarà insistint en la desinfecció de carrers i equipaments de màxima concurrència, i se senyalitzaran oportunament, sempre que sigui possible, les recomanacions de les autoritats sanitàries a carrers i equipaments.

Finalment, també s’implementaran mesures en l’organització municipal, com la creació de l’Oficina d’afectats per la COVID-19 que ha de servir per prestar una assistència integral, coordinada i especialitzada per a la tramitació d’ajuts econòmics a les persones físiques o jurídiques afectades per l’impacte crisi sanitària.

On consultar el document sencer?

Document final de la Taula de Treball

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?