
“El 15è Concert al Castell serà molt especial”. Amb aquest anunci l’Agrupació Musical de Cerdanyola creava al juliol, just després d’omplir de nou els jardins del Castell de Sant Marçal, unes grans expectatives per a un dels esdeveniments musicals més importants de la ciutat i ara ha desvetllat algunes de les claus de la 15a edició d’aquest clàssic de l’agenda estiuenca de Cerdanyola. ‘Un Castell de conte’ serà el títol de l’espectacle que enguany tindrà dos passis -30 de juny i 1 de juliol- i que comptarà amb la participació de 150 alumnes de les escoles La Sínia i Montserrat.
Tradicionalment el Concert al Castell aplega un miler de persones, però per celebrar la 15a edició, l’Agrupació desitjava anar més enllà: “Volíem celebrar-ho amb més públic, vam pensar que en aquests anys hem involucrat moltes persones, però ens faltava involucrar nens i això porta molta gent”, explicava el vicepresident de l’AMCV, Xavi Hernández, que avançava que esperen arribar als 2.000 espectadors amb els dos passis i la implicació de quasi un miler de persones. “L’espectacle que tenim al cap no té sentit fer-ho en un dia, perquè amb els nens a l’escenari hi haurà més demanda d’entrades i perquè hi ha més costos de producció”, afirmava Hernández. Però el concert també serà molt especial per a l’Agrupació en la vessant emocional ja que serà l’últim del director de la banda de l’AMCV, Gerard Pastor, després de vuit anys al capdavant de la formació. “En aquesta ocasió el nivell de combinació d’elements a l’escenari”, avançava Pastor. I és que a més de la banda i la coral de l’AMCV, a l’escenari -on sonaran obres clàssiques dels segles XVIII, XIX i XX inspirades en contes i llegendes tradicionals- pujaran 150 alumnes de sisè de la Sínia i de sisè i 4t d’ESO del Montserrat. Ells seran la cara visible de les escoles, però uns 650 alumnes treballaran el concert indirectament durant tot el curs amb unitats didàctiques a les diferents assignatures. “Volem que el castell sigui més transversal del que ha estat ara, que sigui un projecte de ciutat”, remarcava Hernández. Una opinió compartida pels dos centres educatius: “És un projecte de ciutat perquè a través dels nens arribem als pares, és una feina bastant transversal”, afirmava Montse Gonzàlez, directora del Col·legi Montserrat. Per la seva banda, Roser Simeón, professora de música del CEIP La Sínia, remarcava la “il·lusió” que els hi fa la proposta. Per a l’Agrupació Musical el fet d’implicar els nens “és treballar amb el públic del futur” i la regidora de Cultura, Elvi Vila, desitjava que després que aquestes dos centres hagin iniciat el camí, “més escoles s’impliquin”.
MÉS ENLLÀ DEL CONCERT
A més del concert, l’Agrupació vol commemorar els 15 anys d’història del Concert al Castell amb un concurs de cartells, una exposició de la història dels concerts i l’edició de diferents productes de marxandatge.