Un assistent virtual per millorar el rendiment acadèmic guanya el II Cerdanyola Talent Factory

WhatsApp Image 2024-04-26 at 08.24.26
L’Ateneu va acollir la gala final del Cerdanyola Talent Factory / F. Ajuntament (NP)

Veta és el nom de l’assistent virtual orientat a la millora del rendiment acadèmic que s’ha imposat en la segona edició del Cerdanyola Talent Factory. Les autores del projecte guanyador, Laia Nogués i Tea Moranta, alumnes de l’escola Ramon Fuster viatjaran durant cinc dies a Sillicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors com Google, Facebook o la Universitat de Standford.

L’Ateneu de Cerdanyola va acollir la gala final de la segona edició del Cerdanyola Talent Factory, un programa destinat a fomentar la cultura emprenedora dels alumnes dels centres de secundària de la ciutat impulsat per l’Ajuntament de Cerdanyola amb el suport de la Diputació de Barcelona i dirigit per Talent Factory. Enguany, 450 joves de nou centres d’educació secundària de Cerdanyola han participat en el Talent Factory i han rebut formació durant dos mesos per a desenvolupar els seus projectes. Finalment, van ser 108 les memòries presentades i d’aquestes 9 les finalistes (una de cada centre participant) que van exposar els seus projectes a l’acte de cloenda del Talent Factory 2024.

El projecte guanyador de la segona edició ha estat Veta (you ask, you learn) presentat per Laia Nogués i Tea Moranta de l’escola Ramon Fuster i que ha comptat amb l’ajuda del mentor Xavier Fuchs (Rosa Gres). Veta és un assistent virtual que ajuda a millorar el rendiment acadèmic d’alumnes des de 1r d’ESO a 2n de Batxillerat. Així, l’assistent també fa un acompanyament personalitzat que ajuda a detectar de forma precoç situacions de assetjament escolar, risc social i emocional. Les dues creadores van guanyar el primer premi, un viatge de 5 dies a Sillicon Valley (patrocinat per Catalònia Fundació Creactiva). “Veta analitza les capacitats de l’estudiant, els seus punts forts i febles, les seves passions….. i aplica aquesta informació per acompanyar-lo i ajudar-lo a millor el seu rendiment acadèmic”, expliquen les joves guanyadores.

Més premis

A la gala final també es van lliurar el premi al segon millor projecte (patrocina per Aigües de Barcelona): un viatge de tres dies a Brussel·les amb visita als centres d’emprenedoria, vivers d’empreses i seus d’empreses reconegudes. Aquest guardó va ser per a Localfy d’Alexia Vélez i Christian Gabriel Gavina de l’escola FEDAC i que ha comptat amb l’ajuda de la seva mentora Núria Gras de l’empresa Grassoler. El seu projecte és una plataforma centrada a potenciar i ajudar a la comunitat mitjançant els negocis locals, oferint serveis que optimitzen l’experiència de compra i venda.

El tercer premi ha estat per al projecte Free Breathe de Tomás Martínez i Marcel Giménez del CFP Fundació UAB amb el mentoratge de Baltasar López de l’empresa Enchufing. Es tracta d’un rellotge intel·ligent amb sensors de fums i connectat a una aplicació mòbil que ajuda a deixar de fumar amb funcions com ara detectar la recaiguda, premiar els esforços… Els seus creadors van guanyar un programa de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, anomenat Barcelona Enterpreneur Day (premi patrocinat per Rosa Gres).

El jurat de la segona edició del Talent Factory també va lliurar una menció especial al projecte Peixos Juganers ‘Un mar per aprendre’ elaborat per l’alumnat del CEE-CFT Flor de Maig. Es tracta d’una impressora 3D perquè els centres educatius puguin crear els seus propis materials didàctics adaptats a les necessitats dels alumnes i amb materials reciclats. Cal destacar que, els guardons lliurats durant la gala han estat fets amb aquest sistema.

Finalistes

AutoFills (institut Forat del Vent) creat per Ivan Fernández i Lucas Delgado és una aplicació que avisa quan has de prendre medicaments i si t’oblides de fer-ho.

DogKat (institut Gorgs) creat per Carla Hervás i Martina Hervás és un dispositiu de petites dimensions que es col·loca a l’orella de gossos petits i gats i emet la seva geolocalització i constants a una aplicació mòbil.

ReGreen (Col·legi Montserrat) creat per Arnau Feliu i Javier Pizarro és una xarxa social per compartir contingut relacionat amb el medi ambient.

SmartLeafe (institut Jaume Mimó) creat per Emma Verdaguer i Marc Cervantes són horts intel·ligents per cultura a casa.

Tasker (institut Pere Calders) creat per Ivet Monteys i Mariona López és una aplicació mòbil que serveix per organitzar les tasques domèstiques de forma divertida.

Mentors

En aquesta segona edició del Cerdanyola Talent Factory, han participat mentors i mentores de les empreses Natura Bissé, Sisquella Grup, Rosa Gres, Catalònia Fundació Creactiva, Enchufing, Ercros, FR i Grassoler.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?