Un 28% dels assalariats de la comarca estan afectats per un ERTO

419462039e6c0e52c639a94a4db17847

L’impacte de la crisi sanitària de la COVID-19 està tenint repercussions importants en l’economia de la comarca i en la situació de moltes famílies. En aquests moments, al voltant d’un 28% de la població assalariada de la comarca està afectada per un ERTO, una dada superior al conjunt de Catalunya, on és del 26%. I a l’espera de les dades d’abril, l’atur ja va augmentar el mes de març en més d’un 5% respecte el mes de febrer, situant la taxa d’atur al 11’8%, una xifra similar a la de setembre de 2008.

Al Vallès Occidental, hi ha 89.280 persones afectades per ERTOS, el 12,8% del total de Catalunya. Des del 7 d’abril (primera data amb dades disponibles), el nombre de persones afectades ha augmentat un 11,3%. Així doncs, al voltant d’un 28% de la població assalariada de la comarca està afectada per un ERTO (el 26% a Catalunya).

Al març, l’atur va augmentar en 2.619 persones respecte del febrer (+5,2%), i se situa en 52.680 persones. La taxa d’atur puja fins a l’11,89%. El creixement de l’atur del març trenca de manera sobtada la dinàmica positiva que es venia produint els darrers anys i se situa al nivell de la crisi del 2008.

Al març, l’afiliació al Vallès Occidental baixa notablement respecte del desembre del 2019. Hi ha hagut una caiguda de 12.707 afiliacions (-3,5%). Les empreses també han registrat una forta davallada: 2.547 empreses menys (-9,4%).

Cerdanyola, amb una caiguda moderada de l’ocupació

Els municipis on cau més l’ocupació (> -5%) són Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sabadell i Viladecavalls. I els municipis amb caigudes moderades (entre 0 i -2%) són Castellar del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Polinyà, Montcada i Reixac, Rubí, Cerdanyola del Vallès i Sentmenat. Les activitats més afectades per la caiguda en l’ocupació són el Comerç, l’Hostaleria, la Construcció, Activitats administratives en particular ETTs i activitats artístiques. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, assegura que estan “amatents a veure què és el que pugui passar durant les properes setmanes i hem de ser capaços de poder donar aquesta resposta col·lectiva, de poder generar un espai de concertació en el qual hi participin el conjunt de les administracions i els principals agents econòmics i socials”.

On es pot consultar l’informe?

L’Observatori del Consell Comarcal ha elaborat un complet informe sobre l’impacte econòmic de la pandèmia que es pot consultar a: http://www.ccvoc.cat/actualitat/covid-19/dades-d-interes

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?