Txaikovski al Castell, el gran repte de l’Agrupació Musical

eb9b7452cdc806568d2312ea5614a301

Lluny de les creences populars que atorguen al número 13 la mala sort, l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV)ha decidit afrontar el seu repte més gran en la tretzena edició del Concert al Castell: Piotr Ílitx Txaikovski. Després de l’èxit de la música de Disney i Pixar de l’edició de l’any passat, la seva Banda tornarà el divendres 4 de juliol a un repertori més clàssic. “L’any passat va ser més comercial i ara tornem a un repertori més ortodox. És un dels reptes més importants que mai ha tingut la banda”, destacava el vicepresident de l’entitat, Xavi Hernández. Però malgrat això, sempre intenten obrir el concert al gran públic: “Txaikovski és el compositor més assequible, les obres que s’interpretaran sonaran a tothom”, apunta el director de la banda, Gerard Pastor.

La Banda, que tindrà 70 músics a dalt de l’escenari, farà un recorregut a través de quatre obres claus de Txaikovski: el Concert per a violí, la Suite del Trencanous, la Marxa Eslava i 1812. I enguany els principals reclams seran la violinista Anna Urpina, que serà la solista del Concert per a violí -una composició mai interpretada a Catalunya amb orquestra de vent- i els Miquelets de Girona, que recrearan en directe l’emotiva Obertura 1812. Aquesta obra serà el plat fort de la vetllada, ja que Txaikovski es va inspirar en la derrota de les tropes franceses de Napoleó contra l’exèrcit rus. “És la nostra manera de fer una clucada d’ull al tricentenari”, explicava Hernández. Els Miquelets són referents de la recreació històrica de principis del segle XIX i de la Guerra de Successió (1713-1714)i arribaran al castell de Sant Marçal provistos d’uniformes, fusells, canons i banderes de l’època. La producció ‘Txaikovski al Castell’ comptarà amb la base musical de la Banda de l’AMCV, que porta des de l’any passat preparant “amb moltes ganes” el repertori després de celebrar el 15è aniversari de l’entitat a l’Auditori de Barcelona.

La regidora de Cultura, Montse Montiel, destacava que el Concert al Castell és “un esdeveniment cultural de primera magnitud consolidat a l’agenda” i l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona; destacava que l’acte permet “gaudir d’un espai immillorable i de la feina de tot un any de l’Agrupació Musical”.

ENTRADES A LA VENDA
Les entrades es posen a la venda aquest divendres a l’Ateneu, la Floristeria Casamitjana, el Bar Setè Cel i l’Autoservei Padró Solanet. Els preus van dels 10 als 20 euros, segons la ubicació.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?