
Amb el lema ‘Cerdanyola en marxa’ l’alcaldable d’ERC a les properes eleccions municipals, Albert Turon, es presentava oficialment a la ciutadania en un acte que omplia el pati del MAC. “Hem de posar Cerdanyola en marxa per avançar de manera orgullosa i ho hem de fer amb tots els barris, amb totes les entitats, amb tots els clubs i amb tota la gent de Cerdanyola”, remarcava el candidat. La gent d’Esquerra “som la gent que vivim la ciutat i ens l’estimem i volem encomanar aquest orgull de ciutat”, assegurava: “Ara cal fer un pas endavant perquè quan passem aquesta etapa puguem sentir-nos orgullosos del que hem fet i de la ciutat que deixem. Vull ser alcalde de Cerdanyola per millorar la ciutat i que tots hi puguem viure molt millor”.
Els grans temes
El compromís de Turon és “posar Cerdanyola en marxa en un context difícil” i on caldrà treballar temes com l’habitatge -de lloguer per als joves o gran, habitatge social i residències d’estudiants- l’emergència climàtica – instal·lacions d’energies renovables als edificis públics, carregadors per a cotxes elèctrics, refugis climàtics i més carrils bici- la millora de la seguretat, donar vida al comerç local, potenciar l’esport a l’aire lliure i fer una ciutat atractiva per als joves per evitar que més generacions marxin de la ciutat (amb oci de qualitat, habitage assequible i aules d’estudi obertes des del maig, entre d’altres).
L’alcaldable en les últimes tres eleccions municipals i actual portaveu del grup municipal d’ERC, Helena Solà, remarcava que recuperar “el sentir-nos orgullosos de pertànyer a Cerdanyola” és una tasca que li tocarà fer a Turon. Per a Solà, Cerdanyola té unes potencialitats poc aprofitades i unes mancances que cal resoldre. Una situació que des d’ERC -la segona força més votada a les últimes municipals- confien que Turon podrà resoldre des de l’alcaldia. “Ell té un ampli coneixement de la ciutat i de l’Ajuntament i ve de l’activisme social”, explicava Solà abans que quatre persones del públic també parlessin del candidat tot destacant la seva proximitat i honestedat i el seu tarannà dialogant.
L’exemple de Sant Cugat
“Governar vol dir resoldre els problemes diaris, alhora que es mira al futur”, destacava la republicana i alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, que feia costat al que “serà el proper alcalde de Cerdanyola”. L’alcaldessa apuntava que els governs republicans treballen per “garantir el benestar i la qualitat de vida de les persones”. Així, explicava que la “fórmula santcugatenca és adaptar la ciutat als reptes i necessitats del segle XXI” i anunciava mesures preses en àmbits com l’habitatge, la transició energètica, el transport públic, la digitalització i l’esport. “A Cerdanyola segur que trobareu la fórmula, teniu moltes raons per sentir-vos orgullosos de la vostra ciutat”, anunciava.
Raül Romeva: “La República es construeix des del municipalisme”
Finalment, el vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 d’ERC, Raül Romeva, tancava l’acte tot assegurant que “La República es construeix des del municipalisme” i per això “és important que anem a votar el 28 de maig”. Per a Romeva, “tot sacrifici és poc per la democràcia” i es mostrava convençut que “fer política és fer República i combatre el feixisme”. L’exconseller apuntava que “si volem que les coses canviïn no ho podem fer amb aquest Estat espanyol”. Per a Romeva, “governar Ajuntaments des del republicanisme vol dir ser realistes en el dia a di, però també liderar amb il·lusió”