Tres nous grups confinats per covid-19 als centres de Cerdanyola

cap6

En aquests moments, tres nous grups dels centres educatius de Cerdanyola es troben confinats per covid-19. Concretament, es tracta d’un grup de Batxillerat de l’institut Gorgs, un de 3r de Primària de l’escola FEDAC i un de 4t d’ESO del Jaume Mimó.

Què diu la Generalitat? El grau de positivitat de les 35.000 proves realitzades a Catalunya ja és inferior al 5%

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha assegurat que, amb dues setmanes de curs escolar, ja hi ha dades prou consistents per concloure el que des de Salut i Educació s’insisteix des de fa setmanes: la necessitat de la reobertura dels centres com a entorns segurs i la impossibilitat de demostrar que hi hagi transmissió comunitària important dins les escoles. “L’escola no està amplificant el contagi del virus”, ha reiterat Ramentol abans d’enumerar algunes dades –com les gairebé 35.000 proves PCR fetes des de l’inici de curs- que parlen de “l’esforç diagnòstic, molt superior a la mitjana de la població, que estem fent per seguir, de forma molt exhaustiva i exacta, el comportament de l’epidèmia en la població escolar”. En aquest sentit, el grau de positivitat de les 35.000 proves realitzades ja és inferior al 5%, una barrera per sobre de la qual l’Organització Mundial de la Salut (OMS) estableix que hi hauria risc de no detectar la gran majoria de casos positius o de l’existència de transmissió comunitària rellevant. A més, en el 87% dels casos positius detectats en totes les proves fetes als centres educatius només s’ha detectat el cas índex, mentre que més d’un 90% de les proves indicades per a població escolar han comptat amb el consentiment de les famílies.

Quin és el protocol?

Quan hi ha un cas positiu, el grup estable continuarà anant a escola fins que se’ls comuniqui que han de començar la quarentena desde la direcció del centre educatiu. L’objectiu és que se’ls faci la PCR ( entre 1 i 2 dies) al centre educatiu. Els nens i nenes contactes estrets del grup estable son nens i nenes sanes i no es barrejaran amb altres grups estables. En aquest període (1-2 dies) s’organizarà la formació telemàtica per tot el grup estable quarentenat.
Les proves diagnòstiques que es fan als nens i nenes als centres educatius no seran nasofaríngees sinó un ‘frotis nasal’, una tècnica menys invasiva i homologada.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?