Tres dècades de blues a Cerdanyola

bluesllibert

Més de tres dècades de blues mereixien una celebració. La masia de Cordelles va acollir la vetllada commemorativa dels 30 anys del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola amb la música del saxofonista cerdanyolenc Llibert Fortuny i la bateria de Gergo Borlai.

Els orígens

El Festival internacional de Blues de Cerdanyola va néixer l’any 1988 amb un únic concert d’estiu i de mans de professionals de Cerdanyola Ràdio. Els mateixos que un any abans van programar un concert de la Polla Records que esdevenia un preludi del certamen. “Eren els primers anys de democràcia, un concert dur i no estàvem entrenats. Vam patir com a govern”, recordava l’exalcaldessa Cristina Real, que va fer un repàs als orígens del festival tot recordant com després s’hi van sumar els bars i restaurants i també les escoles, entre d’altres.

“A mi ja m’agradava el blues i buscant casa per viure, em vaig trobar amb un cartell d’un concert de Koko Taylor al Festival de Blues de Cerdanyola,  vaig anar-hi i ja em vag quedar a viure a Cerdanyola”, explicava Jacinto Muñoz, alma mater del desparegut bar La Tía Felipa i organitzador del XXV Festival Internacional de Blues de Cerdanyola.

I un clàssic de la ciuta músical cerdanyolenca, és el seu cartell. L’artista cerdanyolenca Olga Molina va ser l’autora del cartell del 2018. La seva obra va ser finalista del certamen World Illustration Awards a Londres. “És un cxartell que per a mi va ser-ho tot, perquè era un encàrrec important i de la meva ciutat”, assegurava l’artista, que va conèixer el festival al 2008 amb un concert de Shemekia Copeland. “Mai podria haver imaginat fer el cartell 10 anys després”, confessava.

Per part de la comissió organitzadora, Siscu Campos va tenir un agraïment especial pera  “totes les persones que han aportat el seu granet de sorra al festival i que en algun moment es van trobar en una de les seves cruïlles”. Ara, assegurava, “gaudiu de la trentena edició i que ens veiem durant moltes més”.

Finalment, l’alcalde Carlos Cordón apuntava que el festival “va molt més enllà de la música” i “és un orgull” per a la ciutat. “Gràcies a tots els que han treballat per mantener-lo viu”, agraïa Cordón. Han passat 33 anys des del primer Festival i arribem a 31 certàmens per celebrar la edició número 30, recordava el batlle: “És una història de supervivència, l’ADN del blues, música que passa per trista però que enalteix la resistència, la fam d’alegria”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?