Tremosa: “Ampliarem de 10 a 15 milions d’euros la línia d’ajuts per als comerços obligats a tancar fins al 24 de gener”

IMG_20200519_105307

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha anunciat que el Departament ”ampliarà de 10 a 15 milions els la línia d’ajuts directes per als comerços obligats a tancar” entre el 7 i el 17 de gener i que hauran de seguir tancats fins al dia 24, d’acord amb les noves restriccions. Els ajuts directes “passaran dels 2.500 euros previstos inicialment per als primers deu dies de restriccions als 3.750 euros per establiment per aquesta setmana addicional, amb el compromís que les ajudes seran pagades abans de 30 dies”. Els beneficiaris seran els establiments de centres, galeries i recintes comercials i els establiments amb una superfície de més de 400 metres quadrats, que estan obligats  a tancar.

El responsable d’Empresa i Coneixement ha recordat que la Generalitat ha donat 841 milions d’euros en tres mesos en ajuts directes a sectors econòmics afectats per tancaments decretats per l’autoritat sanitària competent, i “en concret el Departament d’Empresa ha injectat 269 milions d’euros en 3 mesos pagant en trenta dies en un procediment ràpid i accelerat per ajudar els sectors afectats”. En aquest sentit,  Tremosa ha assenyalat que el Govern està aplicant “una cirurgia fina que ens ha permès evitar una explosió de casos i alhora donar continuïtat a uns sectors que no treballen de manera òptima, però que com a mínim molts d’ells han anat trampejant la situació”.

“Hem fet un esforç per intentar acompanyar i ajudar per garantir la continuïtat dels sectors afectats per les restriccions, ja que el govern espanyol no ho ha fet com sí que han fet la resta de països europeus”, ha denunciat Tremosa. I ha reclamat al govern de l’estat que posi en marxa “ajuts directes a les empreses de capital, ajornaments o condonacions d’impostos” .

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?