Treballadors municipals protesten contra la precarietat i la temporalitat

IMG-20210930-WA0079

Mentre se celebrava l’audiència ciutadana de forma virtual, treballadors municipals es concentraven davant l’Ajuntament com a protesta per la precarietat i la temporalitat i en defensa dels serveis públics. A més, representants dels treballadors intervenien en l’audiència ciutadana, on llegien un comunicat de les seccions sindicals de CCOO, SPL i UGT a l’Ajuntament de Cerdanyola. “Recursos humans ho ha cremat tot! Ens han menyspreat, no ha existit un esperit de col·laboració ni de diàleg, ens ha enganyat i ha acabat amb la confiança imprescindible en una negociació”, destacaven.

Els representants dels treballadors asseguren que Recursos Humans els ha comunicat que no respectarà l’acord al qual es va arribar al juliol. “Un acord de mínims, només un petit pas per començar a reparar la caòtica situació que pateix la plantilla d’aquest Ajuntament des de fa molt de temps. Mai s’ha volgut negociar, simplement es van veure forçats a aceptar algunes propostes per portar-les al ple i poder superar les traves polítiques”, apunten.

Situació insostenible

Segons els sindicats, la situació a l’Ajuntament és insostenible: “Una quarta part de la nostra plantilla és temporal, és ja insostenible la manca de personal a la majoria de serveis d’aquest ajuntament fins al punt que perillen alguns d’ells. Ens manca material per poder desenvolupar les nostres tasques diàries, hi ha una pèssima organització que ha convertit el consistori en un laberint del qual els seus treballadors no aconsegueixen sortir, continua predominant la política dels favoritismes i no hi ha cap possibilitat de fer carrera profesional”. I finalment, els representants dels treballadors es dirigien directament a l’alcalde: “Segui a parlar amb nosaltres i expliqui’ns què està passant! Els treballadors i treballadores d’aquest consistori ens mereixem un respecte i necessitem un compromís. Necessitem fets”.

L’alcalde Carlos Cordón, es mostrava sorprès pel to del comunicat: “En aquests dos anys no m’heu demanat parlat d’això. Parlem quan vulgueu. Aquest govern va arribar fa dos anys i des del primer dia hem intentat resoltre molts assumptes que s’arrossegaven de fa molts anys”. Cordón, que assegura tenir la sensació que” estem en el camí de resoldre molts d’aquests problemes històrics”, apunta que  respecte el personal interí, no és voluntat del govern perdre aquest capital humà: “Farem tot el que sigui possible per consolidar el personal dins del marge que ens permeti la normativa estatal”. El batlle posava en valor que en aquests dos anys el govern municipal ha resolt “petites coses” com el pagament dels sous als agents que estan a l’Institut de Seguretat o el canvi de direcció a molts serveis.   Per la seva banda, la regidora de de Recursos Humans, Pepi Rivera, indicava des del govern sempre s’ha tingut la porta oberta i que ja s’han fet grups de treball per començar a treballar. “El problema és que portem parlant molt temps i moltes paraules i pocs fets. És cert que s’han creat les taules de treball, però les van demanar al juliol i s’han creat ara. El que volem és començar a treballar ja”, remarcaven els treballadors.

“Tothom s’hauria de preguntar quines coses estan fallant i mirar de fer les passes que toquin per arribar als compromisos que es van assolir”, defensava Isaac Martínez (En Comú Podem). “Han tingut dos anys per fer la gran revolució que volien fer. Nosaltres vam deixar sobre la taula una proposta de RLT que no sabem on està. Quants caps de serveis queden per cobrir actualment? Demanaria una resposta clara i una solució ràpida i eficaç pels treballadors i treballadores de la casa”, demanava Laura Benseny (Guanyem).  Per part de CS, Sonia Rodríguez assegurava al govern que el millor que poden fer és intentar arreglar la casa. “Tot i que som conscients que és molt difícil, però les excuses ja no valen”, afegia. I anunciava als treballadors que faran una pressió continua sobre el tema a l’equip de govern. “Els problemes en aquest Ajuntament ja fa molts anys que s’arrosseguen, però és cert que últimament s’han agreujat”, apuntava Helena Solà (ERC): “És un tema que hem posat sobre la taula en diferents ocasions i des de fa temps. Hem tingut una fuita de molts treballadors i caps de serveis. Cal invertir de portes endins i cal fer una reestructuració”. Finalment, des d’ERC s’oferia mà estesa al govern i als sindicats per resoldre aquest problema.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?