
La il·lusió i el treball en equip es podien respirar en cadascun dels escolars que omplien el teatre de l’Ateneu durant la presentació del programa ‘Cultura emprenedora a l’escola’. Coop de Cinc, Minicoopebe, Coopebuïgas, Imaginart, Ilusmile, Handmade Collserola, Invention Kids, Tots som un, 25 somriures, Smiley Kids i Ying-Yang són els noms de les 11 cooperatives escolars que aquest curs han creat els alumnes de 5è de Primària de la ciutat.
L’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la localitat
Enguany l’escola municipal La Sínia se suma a la sisena edició d’una proposta on també participen Xarau, Serraparera, Carles Buïgas, Les Fontetes i Collserola per fer créixer un curs més aquesta iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona i amb el suport l’Ajuntament de Cerdanyola. Durant el curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la localitat. L’objectiu és fomentar l’autonomia i la iniciativa personal, ensenyar a aprendre i millorar les competències socials, de lingüística, digitals, culturals, artístiques, entre altres, en una iniciativa d’interacció amb el món real.
“Els alumnes que participeu al projecte sou ja el 60% dels alumnes de 5è de Primària de Cerdanyola”, remarcava la regidora d’Educació, Elvi Vila, que remarcava que les valoracions dels participants sempre han estat molt positives. “Ells diuen que el millor que han après és treballar en equip, heu d’aprendre i gaudir-ho molt”, demanava Vila. Per a la regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro, quan acabi el programa el que hauran après els alumnes és a conviure: “A confiar en els companys, a treballar conjuntament i a tenir un objectiu en comú. Tot èxit és col·lectiu”. El fet que enguany sis escoles participin al programa demostra que “es va consolidant”, destacava l’alcalde Carles Escolà. “Busquem que aprengueu a treballar en equip i sobretot que us ho passeu bé”, apuntava el batlle, que posava en valor la importància del treball en la nostra societat.
S’han creat 11 cooperatives on els alumnes fabricaran productes, els vendran al mercadal i donaran un tant per cent dels beneficis a una entitat social. I la presentació a l’Ateneu no va deixar de ser una declaració d’intencions dels alumnes participants. “Aprendrem a estalviar i a treballar en equip” i “ho volem fer amb il·lusió i despertar un somriure a aquells que puguem ajudar”, asseguraven. Però sobretot, esperen “aprendre i gaudir molt” amb el projecte.