Tots els detalls d’una cavalcada adaptada a la pandèmia

mapa cavalcada_2022_ok

Tot a punt per a l’arribada dels Reis d’Orient. Ses Majestats  passejaran pels carrers de Cerdanyola en la tradicional Cavalcada de Reis i ho faran, al igual que la resta de persones que hi participin, fent ús de mascareta. Només se la podran treure els membres de la comitiva que toquin algun instrument de vent i de forma puntual aquelles persones que facin un esforç físic intents sempre i quan no tinguin cap persona a menys d’1,5 metres.

D’altra banda, les persones integrants de les comitives procuraran mantenir tant com sigui possible la distància mínima de seguretat amb les persones que acudeixin a veure la cavalcada. També els patges hauran de mantenir la distància amb els infants i famílies i només l’Oriol Xumetaire i els seus ajudants s’aproparan per recollir els xumets dels més menuts que ja es van fent grans i el Vaixell Riu Sec i els Aiguadolça que s’encarregaran de recollir les cartes d’última hora.

Enguany no es farà el llançament de caramels des del es carrosses per evitar les aglomeracions que es creen per recollir-los.

D’altra banda, no participarà a la Cavalcada cap persona que presenti símptomes compatibles amb la COVID-19, tingui un resultat positiu, estigui pendent del resultat d’una PCR o tingui indicació de quarantena per ser contacte estret

Indicacions per a infants i famílies

Totes les persones a partir de 6 anys hauran de portar mascareta en tot moment. Aquesta haurà de ser d’una mida adequada i ben ajustada a la cara. A més, es recomana que els infants d’entre 3 i 5 anys també facin ús de la mascareta per assistir a la Cavalcada.

Durant aquesta, les persones que la segueixin hauran de procurar mantenir la màxima distància possible respecte la resta de gent. També es recomana el rentat de mans freqüent i intentar esperar a Ses Majestat sense aixecar el to de veu.

Des del Departament de Salut es recorda que les persones que presentin símptomes compatibles amb la COVID-19, tinguin un resultat positiu, estiguin pendent del resultat d’una PCR o tingui indicació de quarantena per ser contacte estret no poden assistir a veure la cavalcada.

Recorregut

La rebuda de Ses Majestats els Reis d’Orient està prevista a les 18h al Parc Tecnològic, a la cantonada del carrer dels Boters amb l’avinguda de la Universitat Autònoma. Representants del Consell d’Infants i Adolescents de Cerdanyola seran els encarregats de donar la benvinguda als Reis i els hi lliuraran la sal i el pa com a mostra de l’hospitalitat de la ciutat. A les 18:30h començarà la Cavalcada amb la desfilada de carrosses i artistes. La Cavalcada accedirà a la ciutat pel carrer de Sant Ramon, girarà pel carrer d’Anselm Clavé per baixar pel carrer de Sant Enric fins a la plaça de Sant Ramon a on agafarà el carrer de Sant Casimir, el carrer de Francolí fins al passeig de Cordelles a on es dirigirà cap a l’Ajuntament, baixarà pel carrer de Francesc Layret, l’avinguda de Catalunya i l’avinguda de la Primavera fins arriar al parc del Turonet. Tots aquests carrers quedaran afectats i no es podrà circular per ells durant el pas dels Reis i les seves comitives. En aquestes vies, tampoc es podrà estacionar des del dia 5 de gener al matí.

D’altra banda, també es veuran afectats els recorreguts de les línies urbanes i interurbanes que passen pels carrers esmentats. Aquestes són les línies SU1 i SU3 i les interurbanes A4, B7, e3, B4, B2. Durant el transcurs de la Cavalcada les parades ubicades als carrers per on passa aquesta quedaran fora de servei i els autobusos modificaran el seu recorregut per poder seguir circulant.

Seguir la cavalcada des de casa

Per a les persones confinades i també per a les que vulguin seguir la cavalcada des de casa, l’Ajuntament emetrà un programa en directe a les seves xarxes socials de Facebook i Youtube a partir de les 19:30h. Aquest programa, conduït pel Víctor Parrado, oferirà connexions en directe amb la cavalcada, vídeos de com s’ha viscut el Nadal a Cerdanyola, l’acte final del lliurament de la clau de la ciutat i alguna que altra sorpresa. El  programa quedarà enregistrat o es podrà tornar a veure al Facebook i Youtube de l’Ajuntament.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?